Oltra sobre Cap d'Any: "Qui no estiga vacunat que es quede a casa"

Destaca que el panorama és "molt diferent" gràcies a la vacunació i que la situació en les UCI està "continguda" i són casos menys greus

Imatge d'arxiu de la festa de Cap d'Any a València l'any 2017
Imatge d'arxiu de la festa de Cap d'Any a València l'any 2017 / Europa Press

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha demanat als no vacunats que aquesta Nit de Cap d'Any "es queden a casa" i a tots "prudència" i respectar les mesures de prevenció contra la covid i sobre aquest tema ha recalcat que enguany el panorama és "molt diferent" ja que més del 90% de la població ja està inoculada.

Oltra, en la roda posterior a ple del Consell, ha assenyalat sobre aquest tema que la diferència "fonamental" d'aquesta nit de Cap d'Any amb la passada és que l'any passat es va encarar "amb només quatre dies vacunant la gent i ara més del 90% ja està protegida".

Respecte a la dues festes extraordinàries autoritzades en l'edifici Veles e Vents, amb aforament per a 772 persones, i un restaurant castellonenc, amb capacitat per a 400 persones, ha assenyalat que tenen l'obligatorietat d'exigir el certificat covid i que estan "dins del que les autoritats sanitàries permeten".

Oltra ha advertit que els casos letals de mort en joves sense patologies prèvies associades —la setmana passada van morir dos xics sans de 25 i 26 anys— són de no vacunats. Per això, ha animat que ho facen i ha recordat els punts sense cita prèvia habilitats també durant les festes.

Monitorització diària de la situació

Oltra ha assenyalat que la situació "es monitoriza dia a dia" i en aquests moments l'hospitalització ha baixat respecte a la setmana passada i en l'UCI està "continguda" i la gravetat dels casos ingressats "res té a veure amb altres onades".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que si en les onades precedents els ingressats en l'UCI estaven "tots entubats", ara entren en les unitats de cures intensives persones no vacunades o amb patologies cròniques i "no totes estan entubades". Però "això canvia dia a dia i si s'ha de prendre una decisió es prendrà", ha advertit.

En qualsevol cas, ha recalcat que tant els vacunats com els que no ho estan han de respectar les mesures de seguretat com higiene de mans, màscara, distància social i ventilació.

També et pot interessar

stats