Oltra creu injusta la sentència que obliga a pagar 33 milions a València, Hèrcules i Elx

Diu que la sentència del Tribunal de la UE és "injusta perquè els clubs ja han pagat el deute" que tenien amb l'IVF.

Camp de Mestalla
Camp de Mestalla / VCF

La vicepresidenta i portaveu del Consell ha dit, en roda de premsa, que la sentència del Tribunal de la UE és "injusta perquè els clubs ja han pagat el deute" que mantenien amb l'Institut Valencià de Finances. 

Tot i això, considera que, si la sentència dictada pel tribunal d'Estrasburg esdevé ferma, s'haurà de complir "perquè, si no, ens arrisquem a una altra multa". La vicepresidenta ha assegurat que la Unió Europea és poc flexible en aquestes coses i, per tant, "poca broma".

La portaveu del Consell ha donat suport al director de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, que ja va dir que en la Generalitat faran tots els possibles per fer costat als clubs afectats, ja que entén que els diners a pagar són molts i poden ficar les entitats en problemes econòmics.

La sentència del tribunal de Luxemburg de la UE obliga a pagar 33 milions de multa a tres clubs de futbol valencians per haver rebut diners públics en el passat en forma de préstecs o subvencions. La UE entén que amb aquestes ajudes es trenquen les normes de lliure competència que regeixen en la mateixa UE. La sentència ha estat dictada després que la Comissió Europea multà els clubs: amb més de 23 milions al València, vora 7 a l'Hèrcules i 3 milions a l'Elx.

Els clubs van recórrer contra la decisió de la comissió i aconseguiren una suspensió cautelar del pagament de la multa. La institució europea presentà recurs contra l'acte i ara la justícia li ha donat la raó. València i Hèrcules ja estudien presentar un recurs davant de la més alta sala del tribunal de la EU. La interposició del recurs tornaria a engegar la suspensió.

El pagament de la multa pot posar en una situació difícil la planificació econòmica dels clubs. La Generalitat pretén que tot se solucione de la millor manera possible. De moment, tot està en mans dels advocats dels clubs.

 

També et pot interessar

stats