Oltra: "No sé si cal modernitzar la Corona o l'Estat"

La vicepresidenta del Consell qüestiona l'oportunitat de la norma per a actualitzar la monarquia que va avançar Pedro Sánchez.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha qüestionat l'oportunitat de la llei per a actualitzar la institució monàrquica que va anunciar aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "No sé si cal modernitzar la Corona o cal modernitzar l'Estat", ha manifestat Oltra en una entrevista a TVE, on ha compartit el seus dubtes que siga "la llei que estan esperant els ciutadans en aquests moments".

En opinió d'Oltra la monarquia "travessa per un problema de legitimitat important, sobretot després del que sabem sobre el rei emèrit i la seua afable estada a Orient Mitjà". La vicepresidenta del Consell creu que "faria falta" llevar-li el títol a Joan Carles I, però considera "més important" que això, que és "una cosa simbòlica", "que done resposta davant la justícia i retorne els diners".

"Ací cal pagar els deutes. No val amb una xicoteta regularització després de totes les quantitats de diners ingents que hem sabut que s'han manejat de manera presumptament il·legal", ha manifestat.

També et pot interessar