Oltra assegura que la visita de Sánchez és una bona notícia per a “visibilitzar les necessitats dels valencians i valencianes”

“És un bon moment per a pressionar en el sentit d’aconseguir un tracte just”, afirma la vicepresidenta del Consell.

Oltra també ha valorat les nombroses manifestacions autoritzades per al dia 9 d’octubre
Oltra també ha valorat les nombroses manifestacions autoritzades per al dia 9 d’octubre / Gva

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha valorat positivament la visita del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que estarà a la ciutat de València el pròxim 9 d’octubre. Ha assegurat que la visita de Sánchez és una bona notícia “per a visibilitzar este territori, visibilitzar-ne les necessitats, i les capacitats i potencialitats que tenim els valencians i les valencianes”.

Oltra ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa del ple del Consell, en què també ha anunciat els guardonats dels premis 9 d’octubre de la Generalitat.

En aquest sentit, la vicepresidenta del Consell ha manifestat que el Nou d’Octubre “és una bona data per a visibilitzar la festa dels valencians i valencianes”. “Té molts motius, el president Sánchez, per a vindre aquest dia a València”, ha afegit Oltra.

A més, ha afirmat que la seua visita és un bon moment per a reivindicar el canvi del sistema de finançament a l’estat espanyol. “Sempre és un bon moment per a presionar en el sentit d’aconseguir un tracte just per als valencians i valencianes; sobretot, si és a casa nostra”, ha assegurat Oltra.

D’altra banda, en la roda de premsa, Oltra també ha valorat les nombroses manifestacions autoritzades per al dia 9 d’octubre de la vesprada, després dels incidents violents ocorreguts l’any passat. La consellera d’Igualtat ha afirmat que ni ella ni el Consell estan inquiets.

“És un dia per a viure en pau i en harmonia, no perquè alguns energúmens que no han entés encara la paraula democràcia i no respecten la pluralitat, ni la llibertat ideològica, campen lliurement per València agredint persones simplement perquè no poden suportar la pluralitat en aquesta societat”, ha manifestat Oltra.

Bonig assegura que la visita de Sánchez “li sembla molt bé”

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, també ha valorat la visita de Sánchez a València. Ha assegurat que “li sembla molt bé”, però ha afegit que li agradaria “que aquest dia no solament vinguera de visita, sinó que es comprometera de manera ferma al fet que hi haja una inversió del 10% en els pressupostos i que es canvie el model de finançament”. Considera, però, que la reunió de dimecres entre Sánchez i el president de la Generalitat, Ximo Puig, “són solament promeses i cap realitat perquè Moncloa” ha fixat condicionants i restriccions per a les inversions.

Així mateix, Bonig ha demanat als valencians que dimarts que ve isquen al carrer “amb tranquil·litat i de forma pacífica per a commemorar no solament el dia de la Comunitat, sinó també el quaranté aniversari de la Constitució que es compleix enguany”.

També et pot interessar

stats