Oltra assegura que el Consell actuarà si la resolució del transvasament Tajo-Segura danya els regants

El govern central proposa reduir els transvasaments i destinar-los únicament al proveïment humà i no als cultius.

Oltra ha lamentat que en els últims 20 anys no s'hagen pres "més de debò" les conseqüències del canvi climàtic.
Oltra ha lamentat que en els últims 20 anys no s'hagen pres "més de debò" les conseqüències del canvi climàtic.

El Consell actuarà en defensa dels drets dels regants del sud de la Comunitat Valenciana si la resolució definitiva de reduir el transvasament Tajo-Segura es torna "lesiva" per al territori.

Les declaracions les fan després que tots els grups parlamentaris en les Corts han carregat contra la decisió del Ministeri de Transició Ecològica de Teresa Ribera de reduir el transvasament Tajo-Segura de 20 a 7,5 hectòmetres cúbics i destinar-los únicament al proveïment humà, i deixar fora l'agricultura.

Oltra ha puntualitzat que cal saber "quin és el punt de partida" i que encara s'ha de donar una "resolució definitiva" perquè "els actes de tràmit no són recurribles". En aquest respecte, ha assegurat que el Consell actuarà perquè "no solament és l'aigua potable, sinó l'aigua que els dona a menjar".

A més, ha postil·lat, que el govern autonòmic seguirà defensant una política d'aigua que combine recursos, modernitze regadius, impulse les aigües depurades de regadius i incentive l'"ús responsable de l'aigua no solament a la Comunitat, sinó també fora". Així, ha defensat una filosofia "del diàleg i el consens de l'aigua i no de la guerra".

Oltra ha lamentat que en els últims 20 anys no s'hagen pres "més de debò" les conseqüències del canvi climàtic i que l'escassetat d'aquest recurs "no aniria a millor" al país i a la Comunitat. Si hagués sigut així, ha considerat que "probablement ara estaríem en millors condicions".

Oltra ha defensat Carmen Montón

En la mateixa compareixença en què ha defensat l'arribada d'aigua per als cultius valencians, Mónica Oltra ha destacat el treball realitzat per l'exconsellera i exministra de Sanitat, Carmen Montón, al capdavant d'aquests departaments i ha subratllat que va dimitir en un "exemple d'ètica pública".

La fiscalia de Madrid ha sol·licitat a la jutgessa d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, que no investigue l'exministra en relació amb el màster en estudis interdisciplinaris de gènere que va fer en la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) i, sobre la no-dimissió de Pablo Casado en un cas similar, Oltra ha declarat que "són dues maneres d'entendre la política, de tindre més o menys vergonya".

També et pot interessar

stats