Oltra anuncia més places de residència i més ajudes per a la dependència per al 2019

La vicepresidenta ha definit els pressupostos com els de la transformació social i ha destacat l'esforç per a l'atenció a la dependència.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant la seua intervenció
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant la seua intervenció / Inma Caballer (les Corts)

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha comparegut hui en la comissió d'economia de les Corts per a explicar com es distribuiran el 1.528 milions que ha rebut el seu departament. 

La  consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha definit els comptes com els de la transformació social. En aquest sentit, ha destacat els 353 milions d'euros destinats a l'atenció de les persones amb dependència i els 100 milions d'euros de la renda valenciana d'inclusió que permetran complementar pensions de viudetat i pensions no contributives.

Mónica Oltra també ha anunciat que s'invertiran 537 milions d'euros per a crear un total de 28.000 places de concert social per a la diversitat funcional, infància i adolescència, i violència masclista, cosa que suposa un augment del 34% el 2019. En concret, es crearan  3.161 places noves per a diversitat funcional, 3.290 per a persones majors, 636 per a menors i 56 per a víctimes de violència masclista. 

El Partit Popular i Ciutadans han anunciat a les Corts que presentaran esmenes a la totalitat al projecte de pressupostos del 2019.

També et pot interessar

stats