Oltra anticipa la possibilitat d’un acord amb Cs sobre els pressupostos

La vicepresidenta del Consell s’obri a pactar l’augment de places públiques en residències privades.

La vicepresidenta Mónica Oltra durant la roda de premsa posterior al ple del Consell
La vicepresidenta Mónica Oltra durant la roda de premsa posterior al ple del Consell / Europa Press.

La vicepresidenta Mónica Oltra ha reconegut que el Consell negocia amb Ciutadans un acord sobre els pressupostos de la Comunitat Valenciana i considera factible la possibilitat d’un pacte.

Oltra s’ha obert a considerar l’esmena de Ciutadans per a ampliar les places en les residències a través de la col·laboració publicoprivada, després d’admetre que falten places. Amb tot, s’ha mostrat favorable a equilibrar progressivament la participació pública en la gestió dels centres de majors, que ara es troba majoritàriament en mans privades, segon ha manifestat en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

La portaveu també ha parat atenció en la contradicció que, al seu parer, suposa l’esmena a la totalitat que Ciutadans ha presentat a la llei d’acompanyament dels pressupostos, on es fixen els ingressos, i alhora “faça tantes propostes en la part de la despesa”.

En clau política s’havia generat expectació per la possibilitat d’una trobada bilateral entre Oltra i el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de les discrepàncies que ha manifestat la consellera d’Igualtat sobre algunes decisions del Consell. Fa poc ha suggerit la necessitat de mesures restrictives més dures, per a frenar la pandèmia, i també ha criticat públicament l’assignació de pressupost a la conselleria que presideix.

Oltra ha refredat l’expectació mediàtica assegurant que no hi ha hagut novetats sobre això. A més, ha defés la seua neutralitat com a portaveu, ha qüestionat que discrepe del Consell quan n’exerceix la representació i ha instat a fer una anàlisi comparativa de la conducta dels portaveus d’altres comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats