Oltra afirma que els sistema públic de serveis socials genera més de 27.000 llocs de treball qualificats

La consellera destaca que els serveis valencians s’han convertit en "referència" per a la resta d’autonomies

La vicepresidenta del Consell Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els serveis socials públics generen més de 27.000 llocs de treball de persones qualificades. Així ho ha defensat la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui a més ha argumentat que la inversió en polítiques socials de la Generalitat ha configurat un sistema d'atenció a les persones que se situa "com la quarta pota de l'estat del benestar".

Oltra, en la seua intervenció en el Congrés Estatal d'Educació Social, ha remarcat que els serveis socials fomenten una "economia neta i ocupació qualificada" i ha assenyalat que el territori valencià s'està convertint "en referència" de les polítiques socials per a altres comunitats autònomes i per a l’Estat.

La vicepresidenta del Consell ha qualificat de "fonamental" el paper dels educadors socials, que organitzaven aquest congrés, en la construcció del sistema públic valencià de serveis socials i, en el desenvolupament efectiu de la llei de drets i garanties de la infància i l'adolescència i de la llei de serveis socials inclusius, "sobretot quant a l'atenció a xiquetes, xiquets i adolescents, i també a la joventut valenciana", ha assenyalat.

Respecte a l'impacte que està tenint la implantació de la llei de serveis socials inclusius, ha recalcat que en aquesta normativa, "totes les figures professionals tenen un pes específic important", ja que posen en valor "el treball fonamental que l'educació social juga en l'àmbit dels serveis socials".

També et pot interessar

stats