Olivas s'escuda afirmant que el Banc d'Espanya supervisava els comptes

L'exvicepresident diu en el juí per l'eixida a borsa de Bankia que hi havia 13 inspectors fiscalitzant les caixes.

L'exvicepresident de Bankia i expresident de Bancaixa, José Luis Olivas, en una imatge d'arxiu
L'exvicepresident de Bankia i expresident de Bancaixa, José Luis Olivas, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'exvicepresident de Bankia i expresident de Bancaixa, José Luis Olivas, ha tornat a escudar-se en el Banc d'Espanya en assegurar que hauria resultat "difícil" que les caixes ocultaren algun deteriorament, ja que 13 inspectors les seguien de prop. Així ho ha indicat en el juí per l'eixida a borsa de Bankia el juliol de 2011, que té lloc en l'Audiència Nacional.

Olivas ha subratllat que és difícil que pogueren saber alguna cosa "que el Banc d'Espanya no coneguera". Al mateix temps, que ha explicat que hi havia 13 inspectors treballant de prop i en estret contacte amb el dia a dia de les entitats. De fet, el que va ser número dos de Bankia ha indicat que "l'auditor també tenia contacte permanent amb el Banc d'Espanya".

En aquest sentit, ha dit que els comptes d'una entitat no es fan de forma "aïllada" per part del consell d'administració, sinó que estan "molt supervisats, molt controlats, molt revisats i molt analitzats" pels tècnics de l'autoritat monetària i pels auditors. "No es tanquen els comptes de cap entitat sense el coneixement del Banc d'Espanya", ha afegit.

Així, ha insistit de forma reiterada en el fet que hi haguera un equip format per experts de compatibilitat de les caixes i del Banc d'Espanya, que es reunia en quasi una trentena d'ocasions en un trimestre per a decidir què es comptabilitzava en els llibres.

També et pot interessar

stats