Olivas nega cap intervenció en l'adjudicació del parc eòlic pel qual se l'investiga en el cas Erial

L'UCO veu indicis d'un suborn a l'expresident de la Generalitat per part d'una empresa de Vicente Cotino.

L'expresident de la Generalitat i de Bancaixa, José Luis Olivas, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Generalitat i de Bancaixa, José Luis Olivas, en una imatge d'arxiu / Kai Försterling (EFE)

L'expresident de la Generalitat i de Bancaixa, José Luis Olivas, ha negat haver intervingut en el procés de l'adjudicació dels parcs eòlics de la Comunitat Valenciana pel qual se l'investiga en el cas Erial. 

En un comunicat que ha remés a l'agència de notícies Europa Press, Olivas assegura que "mai" va abordar l'adjudicació amb les empreses candidates ni els seus accionistes. Unes manifestacions que tenen lloc després que s'haja alçat el secret de sumari sobre la investigació d'Erial, en el marc de la qual s'ha imputat el també expresident Eduardo Zaplana

Segons s'ha conegut a partir de l'alçament del secret, la Unitat Central Operativa (UCO) veu indicis d'un possible suborn a Olivas per l'adjudicació del projecte de parcs eòlics sota sospita. Uns diners que presumptament hauria pagat la consultora Imarol, del grup Sedesa, propietat de la família Cotino. 

En el seu informe L'UCO recorda que l'expresident de la Generalitat i l'empresari Vicente Cotino ja han sigut condemnats per falsificar una factura per un assessorament fictici de la mateixa consultora. Aquella factura emparava el pagament de 580.000 euros per l'informe d'Imarol per la venda de Sedesa a Endesa del 25% de la participació en els parcs eòlics valencians, quan en realitat l'estudi el va fer una altra empresa. 

També et pot interessar