Olivas: "Avalar Fira València fou una decisió política de la Generalitat"

L'expresident Olivas declara en la comissió de les Corts que investiga el deute milionari de Fira València durant els mandats del PP.

L'expresident José Luis Olivas declara en la comissió de les Corts que investiga Fira València
L'expresident José Luis Olivas declara en la comissió de les Corts que investiga Fira València / Kai Försterling (EFE)
26 d'abril 2018 - 21:42

José Luis Olivas ha afirmat a les Corts que avalar les obres d'ampliació de Fira València va ser una decisió política que va prendre la Generalitat el 2002 sent ell conseller d'Economia i Eduardo Zaplana cap del Consell. "Fira València no tenia diners per a escometre unes obres tan importants i els bancs no facilitaven els crèdits" -a la institució firal-, ha reconegut.

Ha relatat que, quan el Partit Popular va arribar al poder, hi havia un debat "important" entre les organitzacions empresarials sobre el futur de Fira València. "Madrid va apostar per la seua fira i, a més, volia endur-se la Fira del Moble a Ifema; Barcelona també apostava per la seua", ha recordat l'expresident, que ha afegit: "O féiem l'ampliació o la deixàvem morir".

El problema, segons els diputats que han interrogat Olivas, és que els sobrecostos de les obres avalades amb els diners públics -a més d'altres irregularitats comptables descobertes per la intervenció de la Generalitat en 2014- van provocar un deute de més de 1.000 milions d'euros, segons l'actual Consell, que s'han hagut d'assumir. 

També et pot interessar

stats