Olivas i 47 persones més, processades per operacions immobiliàries a Mèxic

Les operacions, per valor de 750 milions d'euros, van suposar ‘‘una autèntica operativa de desfalc’’ de Bancaixa i del Banc de València.

José Luis Olivas, en una imatge d'arxiu
José Luis Olivas, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha processat l'expresident de la Generalitat Valenciana José Luis Olivas, els empresaris Juan Ferri i José Baldó, i altres 45 persones per les operacions immobiliàries de la societat Grand Coral a Mèxic.

Aquestes operacions, per valor de 750 milions d'euros, van suposar, segons la jutgessa, ‘‘una autèntica operativa de desfalc’’ de Bancaixa i del Banc de València.

En un acte amb data del 31 de juliol, la magistrada instructora ha conclòs la instrucció en considerar que els fets són constitutius d'un delicte societari continuat en la modalitat d'administració deslleial de gestió fraudulenta del patrimoni social o d'apropiació indeguda, i d'un delicte de blanqueig de capitals.

D'altra banda, la jutgessa també acorda el sobreseïment respecte de nou persones investigades a petició de la fiscalia. A més, emplaça les acusacions a què en un termini de deu dies sol·liciten l'obertura de juí oral, formulant escrit d'acusació, o el sobreseïment de les actuacions.

També et pot interessar

stats