Obrin juí oral a Camps per la construcció del circuit de Fórmula 1 a València

També jutgen altres ex-alts càrrecs del Consell i empresaris acusats en aquesta causa.

VÍDEO | Obrin juí oral a Camps per la construcció del circuit de Fórmula 1 a València

La titular del jutjat d'instrucció número 17 de València ha dictat acte d'obertura de juí oral a l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, per possibles irregualritats en la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 a València.

L'acte obri juí oral a 13 persones més, entre les quals es troben l’exconseller Mario Flores i l'exsecretari autonòmic Victoriano Sánchez Barcáiztegui, per un delicte continuat de malversació de cabals, en concurs amb un delicte de prevaricació administrativa.

També hi figuren Antonio Carbonell, director general de l'ens Gestor de Transports i Ports (GTP); César Cuesta García, vocal de la mesa de contractació del GTP; i els responsables de les empreses Typsa, Ayesa, FCC, Hormigones Martínez i Cyes, entre els quals hi ha José Mayor Oreja.

Així mateix, s’obri juí a cinc empreses: Typsa, Ayesa, Formigons Martínez, FCC i CYES, com a responsables civils subsidiàries.

La jutgessa denega la petició de la Generalitat, que exerceix l'acusació particular, de formar una peça separada per a assegurar les responsabilitats pecuniàries. Així, determina que l'òrgan competent per a enjudiciar la causa siga l'Audiència Provincial.

L'acte, contra el qual no cap recurs, dona un termini de tres dies als acusats perquè compareguen amb advocat que els defense i procurador. Després d'això, les parts disposaran de deu dies per a presentar els escrits.

L'obertura de juí es produeix tot i que l'Audiència de València encara no ha resolt els recursos presentats per la Fiscalia Anticorrupció i les acusacions. 

L’Advocacia de la Generalitat demana 7 anys de presó i 17 d’inhabilitació 

L’Advocacia de la Generalitat demana 7 anys de presó i 17 d'inhabilitació absoluta per a l’expresident de la Generalitat Francisco Camps per un presumpte delicte de prevaricació en la causa per presumptes irregularitats en la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 a València. També acusa l'excap del Consell d'un altre delicte de tràfic d'influències pel qual li demana 9 mesos de presó i 4 anys d'inhabilitació més per a l’exercici de qualsevol càrrec públic.

També et pot interessar

stats