Núñez Feijoó, contra la taxa turística i l'impost a la banca perquè "sempre acaben pagant els ciutadans"

El líder del PP presenta a Benidorm un decàleg de mesures per a revitalitzar el sector turístic, inclos un PERTE de 12.000 milions

El president del PP Alberto Núñez Feijóo durant la compareixença a Benidorm
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, durant la compareixença a Benidorm / À Punt NTC
22 de juliol 2022 - 14:27

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha plantejat a Benidorm (Marina Baixa) un decàleg de mesures per a dinamitzar el sector turístic, que inclouen un Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (Perte) específic amb fons europeus dotat amb almenys 12.000 milions d'euros, abaixar l'impost d'hidrocarburs, dotar l'Imserso amb dels diners que "es van deixar de gastar en pandèmia" i un pla Renove dirigit a apartaments turístics i hotels. "Invertim 12.000 milions en turisme i el sector ens respondrà via impostos i ocupació del que podem injectar amb fons europeus", ha dit.

Feijóo ha donat a conéixer aquestes propostes després de reunir-se amb representants del sector turístic, al costat del president del PPCV Carlos Mazón i de l'alcalde de Benidorm Toni Pérez. El líder dels populars ha contraposat aquestes iniciatives a les mesures que el govern espanyol ha desplegat contra la crisi i, particularment, contra la nova taxa turística que ha habilitat el Botànic, un gravamen d'aplicació voluntària en els municipis que s'activarà el 2023.

Reclama retirar "l'impost" perquè a parer seu serà dissuasiu per a les visites i perquè envia un missatge negatiu als turistes: "això és el pitjor, canvia un 'hola', per un 'sou perjudicials i pagareu per això'".

En la mateixa línia, el líder del PP ha qüestionat la decisió de l'executiu de Pedro Sánchez d'aplicar un impost a la banca, ja que entén que com en el cas de la taxa turística aquestes mesures "sempre acaben pagant-les els ciutadans". "El govern no sap com va aplicar-ho [l'impost als guanys extraordinaris de les entitats bancàries] però sabem que els bancs ho repercutiran", ha dit durant la seua intervenció, una compareixença dura contra la gestió econòmica del govern de coalició.

"La nostra política econòmica no funciona, en lloc de buscar solucions busquen culpables", ha dit Feijóo després d'apuntar que Espanya és el país de la zona euro que més ha elevat el deute públic sobre el PIB (20%), duplica el dèficit mitjà de la UE i segons els seus indicadors és l'únic que no ha recuperat el nivell econòmic prepandèmia. Tot en un context de creixement per sota de les expectatives, inflació a l'alça i pujada de tipus. "Si posem més impostos a la gent que té préstecs, contraiem més l'economia", ha advertit el president dels populars. "Ve una tardor roïna", ha pronosticat Feijóo, que creu en aquest escenari Espanya no pot ser "un país desordenat en els seus comptes i amb un dèficit públic que no es pot suportar".

El president del PPCV Carlos Mazón (esquerra) i l'alcalde de Benidorm Toni Pérez (dreta) acompanyen el president nacional del PP, Alberto Núñez Feijoó (centre)
El president del PPCV Carlos Mazón (esquerra) i l'alcalde de Benidorm Toni Pérez (dreta) acompanyen el president nacional del PP, Alberto Núñez Feijoó (centre) / Pep Morell (Efe)

També et pot interessar

stats