Núñez Feijóo renuncia a optar a la presidència del Partit Popular

Assegura que vol mantindre el seu compromís d'acabar la legislatura com a president de Galícia.

Alberto Núñez Feijóo en la roda de premsa de Santiago de Compostel·la on ha renunciat a ser president del PP
Alberto Núñez Feijóo en la roda de premsa de Santiago de Compostel·la on ha renunciat a ser president del PP / Xoán Rey (Efe)

La cursa per a rellevar Mariano Rajoy en la presidència del Partit Popular està més oberta que mai després de la renúncia d'un dels favorits en les quinieles, el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

Núñez Feijóo s'ha autodescartat dilluns a la nit en una compareixença de 15 minuts davant de la Junta Directiva Autonòmica del Partit Popular a Santiago de Compostel·la. 

El president de la Xunta i del PP gallec ha explicat que ha pres la decisió per "coherència", atés que ja havia promés acabar la legislatura com a president de Galícia. Ha assegurat que el PP triarà alguna altra persona capacitada per a presidir la formació, però no s'ha decantat per cap altre dels candidats.

Alberto Núñez Feijóo era, fins ara, un dels noms més repetits entre els possibles aspirants, juntament amb els de Soraya Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal. 

De moment, quatre militants del PP ja han fet pública la intenció de liderar el partit: Pablo Casado, José Ramón García Hernández, José Manuel García-Margallo i José Luis Bayo.

També et pot interessar

stats