Núñez Feijóo demana una conferència de presidents autonòmics per a pactar les mesures d'eficiència energètica

La ministra Maroto ha instat al president del PP a “posar ordre a casa” per a aconseguir unitat per a aplicar el decret d’estalvi

El líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, aten els mitjans de comunicació a Cambados (Pontevedra)
El líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, atén els mitjans de comunicació a Cambados (Pontevedra)

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el govern espanyol d’haver improvisat les mesures d'eficiència energètica "de manera unilateral, sense consensuar-les" amb les autonomies. El cap de l’oposició ha criticat la reunió de la Conferència Sectorial d'Energia, Indústria i Comerç d’aquest dilluns, que estava programada per al dimarts, perquè considera que s’hauria d’haver convocat una conferència de presidents autonòmics a la primavera.

En aquesta línia, Núñez Feijóo ha demanat que els i les líders autonòmics tinguen "veu i vot" i que es puguen reunir aquesta setmana amb l’executiu central per a pactar unes mesures que, ha recordat, seran els encarregats d’aplicar durant any i mig i "vetlar pel seu compliment i sanció".

El líder conservador ha posat l’accent en les mesures que proposa el PP. Entre d’altres, ha destacat la disminució dels impostos que graven el CO₂; l’ampliació de la vida útil de les centrals nuclears; l’augment de la inversió en les capacitats hidroelèctriques amb fons europeus i que el govern estatal "malbarate menys". 

Maroto insta Núñez Feijóo a “posar ordre a casa”

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha instat a Núñez Feijóo a “posar ordre a casa” i que els consellers del PP se sumen en la reunió convocada dilluns a la proposta del govern estatal. A més, ha emfasitzat que el decret d'estalvi és una resposta a una petició de la Unió Europea i ha destacat que l’executiu espanyol va aconseguir abaixar del 15% al 7% la quantitat d'energia a reduir.

Maroto ha informat que demà es resoldran els dubtes que puguen haver generat la normativa que entra en vigor aquest dimecres i ha expressat el seu desig d'obtindre una postura comuna de totes les autonomies i el govern estatal.

La ministra ha remarcat que durant la conferència s'aclariran tots els punts que es plantegen i que la norma s'ha de complir i que les administracions públiques han de ser exemplars. "Les excuses, que són moltes, no serveixen", ha dit la titular d'Indústria en referència a les declaracions fetes al llarg de la setmana per governs del PP com el de la Comunitat de Madrid. En aquesta línia, ha assegurat que el decret "té la suficient flexibilitat perquè totes les reivindicacions estiguen ateses".

També et pot interessar

stats