El número dos de Presidència diu que desconeix els detalls de l'aval de la Fórmula 1

Andreu Ferrer estava citat com a testimoni a petició de l'expresident Camps, únic imputat en el cas Valmor.

El secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer, aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia de València
El secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer, aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia de València

Andreu Ferrer, el secretari autonòmic de Presidència ha afirmat davant la magistrada que investiga les presumptes irregularitats en les contractacions de la Fórmula 1 a València que no coneix els detalls sobre el procediment pel qual el juliol de 2011 el Consell va substituir Bancaixa com avalador de l'empresa privada Valmor, organitzadora de la competició. Segons ha dit Andreu Ferrer, no té antecedents de l'operació perquè ell no estava en el càrrec en eixe moment i, a més, ha assegurat que no és de la seua dependència.

L'alt càrrec de l'administració valenciana ha declarat aquest dimecres, en qualitat de testimoni, en la causa oberta contra l'expresident de la Generalitat Francisco Camps per la compra de Valmor per part del Consell. Inicialment estaven citats dos alts càrrecs, però María José Rodríguez, directora general de l'Advocacia de la Generalitat, no ha pogut acudir i la declaració s'ha suspés sine die.

Aquestes citacions responen a una petició de la defensa de Camps, que vol explicacions sobre els motius pels quals s'insisteix a processar-lo en contra de l'opinió de la Fiscalia Anticorrupció, que no aprecia indici de delicte. La defensa de la Generalitat havia recorregut les compareixences amb l'argument que les persones citades “no són testimonis presencials i no tenen coneixement sobre la qüestió que s’ha de dirimir” en la causa, però la jutgessa ho ha desestimat en considerar que hi “podrien aportar llum”.

En el jutjat d'instrucció número dos de València, Andreu Ferrer ha manifestat que desconeixia qualsevol aspecte de l'aval de la Fórmula 1 i ha indicat que no podia aportar cap dada perquè no va estar present ni en la presa de les decisions ni en els fets en si. Segons ha informat, el contracte de l'aval de 2011 que qüestiona l'Advocacia de la Generalitat i pel qual demana el processament de Camps no s'ha resolt encara.

A finals de 2018 Camps va quedar com l'únic imputat en l'única peça que queda activa del cas Valmor, després que el jutjat arxivara definitivament les causes contra l’exconsellera de Turisme, Cultura i Esport, Lola Jonhson, i el pilot Jorge Martínez Aspar, entre altres, per l'organització del Gran Premi de Fórmula 1.

El 2019, l'Audiència de València va ordenar que s'investigara la indicació o orde de signatura de l'aval de Valmor. La Fiscalia Anticorrupció ha demanat l'arxivament de les actuacions fins a dues vegades en no veure delicte.

També et pot interessar

stats