Noves eleccions generals el 10 de novembre

Pedro Sánchez assegura que ha intentat per tots els mitjans formar govern, però li ha resultat "impossible".

Noves eleccions generals el 10 de novembre

El 10 de novembre els espanyols tornaran a votar. Aquesta és la segona repetició d'unes eleccions generals, després de les del 2016, amb el popular Mariano Rajoy al capdavant de l’executiu central.

Des dels comicis generals del desembre del 2015, els del 10 de novembre seran els quarts que tenen lloc a Espanya els últims quatre anys.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha dit que "el país es veu abocat a la repetició d'eleccions" el 10 de novembre després que el rei Felip VI ha conclòs la ronda de consultes i ha constatat que no hi ha prou suport per a anar a la investidura.

A més, ha assegurat que ha intentat per tots els mitjans formar un govern "moderat i sense frontismes", però que li ha resultat "impossible".

Així mateix, Sánchez, ha culpat el PP, Ciutadans i Unides Podem de bloquejar la formació de govern malgrat que els espanyols "van parlar clar a l'abril i al maig" en quatre processos electorals.

“Dues forces polítiques conservadores i una d'esquerres han preferit bloquejar la formació del govern”, ha dit. “Demanarem als espanyols que ho diguen encara més clar el 10 de novembre", ha afegit.

Sánchez ha apostat perquè Espanya entre "d'una vegada per sempre en una senda d'estabilitat per a avançar en els grans reptes i les transformacions que ha d'abordar el país".

PP i Ciutadans responsabilitzen Sánchez de l'avançament electoral

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha culpabilitzat Sánchez de ser “l’únic responsable” de la repetició electoral. “El seu govern ha sigut la història d'un gran buit i la seua possible investidura ja és la història d'un gran fracàs”, ha sentenciat en les xarxes socials.

En el seu compte de Twitter, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que el líder socialista no ha volgut acceptar les condicions de la formació taronja per a formar govern, fet que “ha tret el seu partit del constitucionalisme”.

Iglesias parla "d'error històric d'enormes dimensions"

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat que Sánchez comet un "error històric d'enormes dimensions" abocant el país a unes noves eleccions. Així mateix, ha assenyalat la necessitat que hi haja un president que entenga el multipartidisme. "L'arrogància i el menyspreu a les regles bàsiques d'una democràcia parlamentària s'han imposat sobre la sensatesa", ha dit.

Per la seua banda, el coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha lamentat el "tacticisme electoral" que al seu parer forçarà unes noves eleccions generals.

A més, el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha qualificat Sánchez d’”irresponsable” per tindre una majoria “de progrés” i no aconseguir sumar les forces per a formar govern. 

També et pot interessar