Noves converses revelen que Villarejo hauria avisat el PP valencià que destruira informació

En l’àudio, López del Hierro i l’excomissari parlen sobre una conversa amb l'expresident de les Corts Juan Cotino

El comissari Villarejo FONT: Europa Press
El comissari Villarejo FONT: Europa Press

El portal digital Moncloa.com publica noves converses de l’excomissari José Manuel Villarejo, en aquest cas amb l’empresari Ignacio López del Hierro, marit de l’exministra de Defensa, María Dolores de Cospedal.

Els arxius publicats revelen que el marit de l’exsecretària general del PP va utilitzar Villarejo per aconseguir informació privilegiada dels casos Gürtel i Brugal.

Les converses es produïren entre juny i novembre de 2009, és a dir, després que esclatara el cas Gürtel. López del Hierro hauria actuat com a intermediari entre Gènova i l’excomissari. El marit de Cospedal li preguntà a Villarejo si creia que el jutge imputarà Bárcenas, i el comissari li respon que creu que sí, que hi ha ‘‘molla’’ per a això.

En un altre dels àudios s’escolta Villarejo contar-li al marit de María Dolores de Cospedal que ja havia avisat el PP de València perquè destruïra material compromés. L’excomissari assegura que li ho havia dit a Juan Cotino que en aquell moment era conseller del govern de Francisco Camps.

Villarejo també li explicava que havia advertit Cotino que les investigacions de la trama Gürtel apuntaven cap al seu nebot, l’empresari Vicent Cotino, un dels empresaris condemnats en el juí per la branca valenciana del cas Gürtel.

També et pot interessar

stats