La nova versió de l'Estatut d'Autonomia: "fàcil" i per a tots els públics

El llibret es difondrà en les biblioteques públiques valencianes i estarà disponible en format electrònic en el web de les Corts

Nou llibret de l'Estatut d'Autonomia, en versió fàcil
Nou llibret de l'Estatut d'Autonomia, en versió fàcil / Corts Valencianes

L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana ja té una versió "fàcil" i totalment comprensible per a tots els públics. La iniciativa, impulsada pel servei d'Accessibilitat Cognitiva de la federació Plena Inclusió Comunitat Valenciana, ha rebut dilluns llum verda de les Corts. L'objectiu d'aquesta edició del text legal és arribar a persones amb diferents capacitats cognitives de manera senzilla, així com al públic estranger sense el nivell de llengua adequat.

L'adaptació, destaca el Parlament valencià, permetrà una "major comprensió" del document i ajuda a persones amb diferents capacitats a l'hora d'estudiar-lo per a accedir a llocs de treball de l'administració pública valenciana.

L'equip de validadores de Plena Inclusió ha treballat conjuntament amb els departaments de publicacions i documentació de les Corts per a fer possible l'edició del llibre de l'Estatut d'Autonomia fàcil. Les validadores, a més, són persones que treballen en la federació impulsora de la iniciativa i també certifiquen l'accessibilitat de llocs públics, on totes les persones puguen entendre la senyalització. Aquestes tasques ja les han fetes en biblioteques públiques o museus, com per exemple l'IVAM.

Les Corts faran ara una difusió del llibret, que enviaran a les biblioteques públiques valencianes. També estarà a la disposició de les persones que ho sol·liciten en el Palau dels Borja, seu del Parlament valencià. I perquè tinga encara més difusió, el text està disponible en format electrònic en el web de la cambra.

També et pot interessar

stats