La nova síndica d'Unides Podem, Naiara Davó, reivindica una política amb “màxima” visibilitat de les dones

Reclama un turisme que no permeta la precarietat laboral i que respecte el medi ambient.

Naiara Davó presenta l'acta de diputada a les Corts Valencianes
Naiara Davó presenta l'acta de diputada a les Corts Valencianes / @Podem_

Les primeres declaracions de Naiara Davó en recollir l’acta de diputada a les Corts han estat dedicades a les dones. “Hem d’ocupar llocs de responsabilitat i visibilització màxima”, ha manifestat la síndica de Podem aquest dimarts. A més, ha destacat que el seu grup parlamentari és un exemple de representació femenina en el món de la política. 

Davó, qui ha substituït en el càrrec el conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, prendrà possessió de l’escó en el ple d’aquest dimecres. “Som l'únic grup parlamentari amb àmplia majoria de dones, que treballen en les institucions i en la lluita del carrer”, ha destacat Davó, a més d’emfatitzar que a les set dones del grup els acompanya també “un home feminista”, com és el diputat Ferran Martínez.

Naiara Davó ha avançat que el grup Unides Podem pretén reformular el seu paper a les Corts i “fer territori”, referint-se a la incorporació de les demandes de la ciutadania i els col·lectius de totes les comarques, especialment en matèria d’habitatge. I és que, al seu judici, no es pot permetre que hi haja gent sense sostre o preus de lloguer “inassumibles”.

Preguntada sobre la taxa turística, Davó ha recordat que és una qüestió que han defensat durant la passada legislatura, però ha matisat que tenen clar que el turisme va “molt més enllà” d’un impost d’aquest tipus. Segons ha afirmat als mitjans, cal definir un model de turisme que no permeta la precarietat laboral i que respecte el medi ambient.

La nova portaveu d’Unides Podem a les Corts ha assegurat que el grup parlamentari està “unit” i que treballaran “en completa sintonia” amb les dues diputades d’Esquerra Unida que formen part del grup.

També et pot interessar

stats