Nova reunió del Botànic per a definir l'estructura de la futura administració autonòmica

Compromís exigirà que el PSPV no tinga més del 50% de carteres en el nou govern de la Generalitat.

Nova reunió del Botànic per a definir l\'estructura de la futura administració autonòmica
Nova reunió del Botànic per a definir l'estructura de la futura administració autonòmica

Aquest dimecres se celebra una nova reunió del comité negociador de l'Acord del Botànic per a concretar l'arquitectura del Consell. Serà la tercera vegada que els representants del PSPV, Compromís i Unides Podem es reunisquen per a avançar en el pacte del futur govern valencià. 

L'objectiu de la reunió és que abans del 12 de juny, dia en què està prevista la sessió d'investidura del president de la Generalitat en les Corts, estiga enllestit el pacte.

Dels tres fronts oberts, dos ja estan pràcticament tancats: l'acord programàtic i el dels pactes en ajuntaments i les diputacions. El tercer, que aborda l'estructura del nou Consell, continua encara obert. La fórmula sobre la qual es negocia continua sent la de dotze conselleries a les quals els socialistes volen sumar la Presidència. 

Des de Compromís han assegurat que exigiran que els socialistes no tinguen més del 50% de conselleries en el nou govern que es conforme a partir del segon Pacte del Botànic. La coalició acceptarà que el PSPV lidere només una cartera més que ells, amb l'objectiu d'evitar que Presidència, que estarà controlada per Ximo Puig, actue sense l'acord de la resta dels socis.

Negociacions als ajuntaments

En paral·lel, aquesta setmana també s'han d'accelerar les converses als ajuntaments valencians perquè el dissabte dia 15 se celebren els plens d'investidura d'alcaldes i alcaldesses a tot Espanya. 

També et pot interessar

stats