La nova llei d'universitats inclourà un òrgan de control extern

La norma disposarà de mecanismes que detecten irregularitats amb la finalitat d'evitar casos com el dels màsters de la URJC.

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, durant la seua intervenció en el desdejuni informatiu de Fòrum Europa
El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, durant la seua intervenció en el desdejuni informatiu de Fòrum Europa / Juan Carlos Hidalgo (Efe).

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha assegurat que la nova llei d'universitats inclourà un òrgan de control, "almenys parcialment extern", que detecte hi irregularitats per a evitar casos com el dels màsters de Cristina Cifuentes, Carmen Montón o Pablo Casado.

Duque ha considerat "injust" el tractament que se li ha donat al sistema universitari arran d'aquests casos, "perquè la major part del sistema no funciona així", i ha apel·lat a la societat i als mitjans de comunicació perquè "siguen més específics quan informen d'un cas puntual". Al seu parer, "una vegada passat el pic d'informació", que ja ha remés, la universitat mantindrà el seu prestigi.

El ministre ha considerat que la reforma del model universitari ha d'incidir en una major participació del teixit social, en la definició de "què han de fer les universitats i per quin camí hauríem d'anar".

En aquest sentit, ha valorat la possibilitat que es tinguen en compte els col·legis professionals per a equiparar els perfils professionals a les noves titulacions, tal com ja es fa en altres països europeus. 

En l'àmbit de la responsabilitat de la universitat, que té autonomia, el ministre ha assegurat que s'introduirà algun tipus de mecanisme pel qual la societat hi pot influir en el funcionament de forma positiva. 

També et pot interessar

stats