Nova entrega d’àudios gravats en la reunió secreta a la seu de Génova entre Villarejo i Cospedal

L’exsecretària general del PP i el seu marit li van encarregar “treballs puntuals” i li van assegurar discreció.

María Dolores de Cospedal en una foto d'arxiu
María Dolores de Cospedal en una foto d'arxiu / Ministeri de Defensa

El diari digital ‘Moncloa.com’ publica aquest dimecres noves gravacions que desvelen el contingut d’una reunió que va mantindre l’excomissari Villarejo amb l’exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, al seu despatx de la seu del PP al carrer de Génova de Madrid. En la conversa, Cospedal i el seu marit, Ignacio López del Hierro, van encarregar a Villarejo “treballs puntuals” i li van assegurar discreció. 

La reunió es va dur a terme el 21 de juliol de 2009 a la sèptima planta de la seu del PP, i els implicats van parlar del cas Gürtel  —que s’acabava de destapar—  i de la memòria USB del comptable de la trama. L’excomissari, que es troba actualment en presó preventiva, revela que va fer tots els possibles per a trencar-la. Al final de la reunió, i entre bromes, Cospedal i López del Hierro van garantir a Villarejo pagaments pels “treballs puntuals” que duguera a terme.

L’exconseller, Juan Cotino, torna a eixir en aquests àudios. En un to de complicitat, Villarejo va avançar a Cospedal que la fiscalia havia demanat una relació dels regals que van fer les empreses de Correa i Álvaro Pérez, el Bigotes, a polítics valencians, una petició que havia boicotejat, fins eixe moment, el cap de la UDEF. En la llista de regals hi havia una jaqueta per a Cotino amb un valor de 400 euros. 

Cospedal va insistir dimarts, en declaracions als corredors del Congrés, que les converses amb Villarejo no tenen transcendència i que ella sempre va admetre que el coneixia i que havia parlat amb el policia. El líder del PP, Pablo Casado, s’ha mantingut en silenci respecte a aquest assumpte fins ara, i el secretari general del partit, Teodoro García Egea, ha indicat que el cas de les converses de la ministra de Justícia amb Villarejo no pot comparar-se amb el de Cospedal. Així, García Egea assegura que si Delgado no dimiteix, els socialistes no poden demanar que ho faça l’exsecretària general del PP.

També et pot interessar

stats