El nou pla de riscos per inundació de la CHS preveu 343 milions d'euros en onze obres al Baix Segura

El president del Consell i representants polítics i econòmics de la comarca parlen de necessitats, prioritats i futur

Ximo Puig a Oriola aquest dimecres
Ximo Puig a Oriola aquest dimecres / Europa Press
07 de setembre 2022 - 11:48

El nou pla de gestió de riscos d'inundació de la Confederació Hidrogràfica del Segura de 2022-2027 contemplarà per al Baix Segura onze actuacions dotades amb 343 milions d'euros. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua intervenció a l'auditori de la Llotja d'Oriola, en el col·loqui "Converses de futur", organitzat pel Club Diari Información. El pla l'aprovarà el Consell de Ministres, ha afegit.

Bona part de la intervenció del president ha estat marcada pel record de la DANA que va colpejar durament el Baix Segura ara fa tres anys i el treball del Consell per recuperar infraestructures i per fer la comarca més segura en cas de futures situacions meteorològiques semblants. A l'acte també ha assistit el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, així com alcaldes i alcaldesses de la comarca. El president ha detallat algunes de les principals inversions estratègiques previstes pel Consell a Oriola. Ha destacat, entre altres, l'ampliació de l'Hospital d'Oriola en la qual invertirà 70 milions d'euros. El president ha anticipat que les obres estaran adjudicades aquest mateix mes de setembre.

Una part de les iniciatives estan vinculades a la gestió hídrica, en una comarca especialment vulnerable. Així, ha anunciat que la depuradora d'Almoradí s'adjudicarà a començament del 2023 i té una inversió de vint milions. També ha assegurat que s'ha adjudicat la remodelació dels col·lectors de l'EDAR d'Oriola Costa, per 6,3 milions i la licitació d'adequació per a usos terciaris de setze depuradores més a la comarca per dotze milions.

El president ha admés que falta molt per fer, fet agraït pels regidors locals. "Entre tots alçarem el Baix Segura", ha conclòs Puig utilitzant una cançó utilitzada pel cantant Jesús Lorenzo amb motiu de la DANA.

Durant el debat, els responsables municipals o de diversos sectors de la comarca han reclamat a Puig que la comarca, que frega els 400.000 habitants, tinga més presència al Consell i que siga receptora de nous organismes. Els preus dels productes agroalimentaris i la crisi del sector agrari, una activitat amb un pes fort al Baix Segura, també s'han tractat durant l'acte.

També et pot interessar

stats