El nou govern de Sánchez tindrà quatre vicepresidències, tres per a dones

Calvo serà vicepresidenta de Presidència, Calviño, econòmica, Ribera, per a la Transició Ecològica, i Iglesias, de drets socials.

Calvo, Iglesias, Calviño i Ribera
Calvo, Iglesias, Calviño i Ribera / À Punt

La Moncloa ha avançat que el nou executiu de Pedro Sánchez tindrà quatre vicepresidències, tres de les quals les ocuparan dones per primera vegada en la història d’Espanya. Segons asseguren, aquestes estaran enfocades a cada una de les transformacions que necessita el país.

Carmen Calvo, vicepresidenta primera

Carmen Calvo serà la vicepresidenta primera del govern espanyol amb competències en Memòria Democràtica. Concretament, serà vicepresidenta de Presidència i Relacions amb les Corts.

Així, assumirà les competències en Memòria Democràtica que fins ara depenien del Ministeri de Justícia, però perdrà les competències en Igualtat, que assumirà Irene Montero.

Calviño, vicepresidenta econòmica i de transformació digital

L'actual ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, serà la vicepresidenta econòmica i de transformació digital.

Segons La Moncloa, Calviño "impulsarà, a més, el projecte de digitalització de tota l'administració pública, compromés pel nou govern".

Teresa Ribera, vicepresidenta per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

L'actual ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, serà la vicepresidenta per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Fonts de La Moncloa han precisat que, amb aquest nomenament, no sols es compleix el compromís de Sánchez de donar rang ministerial al repte demogràfic, sinó que van més enllà situant-la en una vicepresidència.

A més, afigen que s'assenyalen com a prioritat del nou govern les polítiques amb les quals faran front als desafiaments de l'Espanya buidada.

Iglesias, vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030

Així mateix, Moncloa ha confirmat que el govern que presideix Pedro Sánchez comptarà amb una Vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030, i que l’assumirà Pablo Iglesias.

A més, en el nou executiu, Irene Montero serà ministra d'Igualtat; Yolanda Díaz, ministra de Treball; Manuel Castells, ministre d'Universitats; i Alberto Garzón, ministre de Consum.

També et pot interessar

stats