El nou Consell tindrà 29 secretaries autonòmiques, set més que l'anterior

El decret publicat al DOGV en determina cinc en Presidència, quatre en Vicepresidència i dues per a cada conselleria.

El nou Consell tindrà 29 secretaries autonòmiques, set més que l\'anterior
El nou Consell tindrà 29 secretaries autonòmiques, set més que l'anterior

El nou Consell tindrà 29 secretaries autonòmiques, set més que la legislatura passada; cinc en Presidència de la Generalitat, quatre en  Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat, i dues en les altres deu conselleries.

Així es desprén del decret del president de la Generalitat, Ximo Puig, que entra en vigor aquest divendres després d'haver-se publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Segons el decret, el Consell té un total de 31 òrgans superiors (29 secretaries autonòmiques més l'Advocacia de la Generalitat i la Intervenció General), mentre que se suprimeixen dotze òrgans superiors de la passada legislatura, com el gabinet del president o la Delegació del Consell per a la UE.

El decret estableix que Presidència de la Generalitat compta amb cinc secretaries autonòmiques (la de Presidència, la de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, la de Comunicació, la Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes, i la de Turisme), a les quals se suma com a òrgan superior l'advocat o advocada general de la Generalitat.

Les quatre secretaries autonòmiques de Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives són la de la Vicepresidència, la d'Atenció Primària i Serveis Socials, la d'Igualtat i Diversitat, i la de Planificació i Organització del Sistema.

La vicepresidència segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica compta amb dues secretaries autonòmiques: la d'Habitatge i Funció Social, i la d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica.

Les dues secretaries autonòmiques de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic són la de Model Econòmic i Finançament, i la d'Hisenda, a les quals se suma com a òrgan superior la Intervenció General.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública compta amb les secretaries autonòmiques de Justícia i Administració Pública i amb la de Seguretat i Emergències, mentre que la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport disposa de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional i la de Cultura i Esport.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública tindrà la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, i la d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, i en Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball estaran les secretaries autonòmiques d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, i la d'Ocupació.

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica comptarà amb una Secretaria Autonòmica d'Agricultura i Desenvolupament Rural, i una altra d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

En la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat estaran la Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, i la d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible.

En la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital hi haurà una d'Universitats i Recerca i una altra d'Innovació i Transformació Digital.

Finalment, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica comptarà amb una Secretaria Autonòmica de Participació i Transparència, i amb una altra de Cooperació i Qualitat Democràtica.

També et pot interessar

stats