El nou Consell serà plural, paritari, mestís i amb equilibri territorial

En la primera reunió de la comissió negociadora s'ha acordat crear tres equips de treball per a definir els eixos programàtics del futur govern.

La comissió negociadora, a la seu de Compromís
La comissió negociadora, a la seu de Compromís / Kai Försterling (Efe)

El futur Consell serà "plural, paritari, mestís i amb equilibri territorial", segons ha acordat La comissió negociadora del nou Acord del Botànic, que ha mantingut a la seu de Compromís la primera reunió per a dissenyar el nou govern.

En aquesta trobada s’ha abordat l'eix programàtic del pacte i s’ha establit el calendari de les futures trobades, que continuaran aquest mateix divendres. Un altre dels temes que s’ha tractat és la intenció de reduir la burocràcia i de fer més àgil el Consell. Per aconseguir- ho, es llevaria part del treball fiscalitzador que el Botànic havia establit per a garantir la transparència i lluitar contra el frau, ja que aquest treball funcionarial alentia massa els processos. 

Així mateix, en la reunió s'han creat tres meses de negociació per a tancar un acord de govern en un termini no superior a 15 dies. La primera tractarà el programa de govern; la segona dissenyarà l'arquitectura institucional, el nombre de conselleries i l'estructura dels departaments, i en la tercera es negociaran els pactes municipals perquè governen majories progressistes en els municipis.

Abans d'entrar a la trobada, els portaveus de les tres formacions, han anuniciat les principals línies que marcaran la negociació política.

Segons el PSPV, el quan i el com ja comencen a estar clars i ara només queda perfilar el qui. A més, els socialistes aposten pel mestissatge en les futures 12 conselleries. 

Per la seua banda, Compromís vol un pacte global que vincule també acords en ajuntaments per a crear majories de progrés i evitar així que el PSPV pacte amb Ciutadans.

Unides Podem defén que els resultats electorals no poden utilitzar-se com a moneda de canvi en les negociacions. 

PSPV, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida tenen de temps per a tancar un acord de govern fins el dia 12 de juny, quan començarà el debat d'investidura del president de la Generalitat.  

També et pot interessar

stats