Nou conflicte entre els regants i la Generalitat per la gestió de l’embassament del Toscar

Agricultura anuncia que administrarà l’embassament, fet que no ha agradat la Junta Central d’Usuaris del Transvasament Xúquer-Vinalopó.

VÍDEO | Nou conflicte entre els regants i la Generalitat per la gestió de l’embassament del Toscar

Nova polèmica entre els regants del Vinalopó i la Generalitat a compte de l’aigua. La Conselleria d’Agricultura ha anunciat aquest divendres que assumeix la gestió del Toscar. La decisió no ha agradat als regants del Vinalopó, que fins ara administraven el pantà. 

La Junta Central d’Usuaris del Transvasament Xúquer-Vinalopó ha criticat que aquest fet també implica apartar-los de la gestió de les aigües del transvasament. El portaveu de la Junta, Ángel Urbina, ha assegurat als micròfons d’À Punt Mèdia que d’un milió de metres cúbics d’aigua que hi ha recollida, una gran quantitat està pagada pels regants. 

Urbina ha anunciat que des de l’associació han enviat burofaxos al president de la Generalitat, Ximo Puig; la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, i el director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer, en què els hi demanen explicacions. Dilluns es reuniran en assemblea per decidir mesures i no descarten prendre més accions judicials.

Per la seua banda, el Consell ha argumentat que el Tribunal Superior de Justícia ha denegat la suspensió cautelar de l’entrada al pantà que havien demanat els regants i també confirma que la bassa del Toscar és de domini públic. A més, ha afegit que ara poden continuar les obres de connexió per al marge esquerre del transvasament, que feia deu anys que estaven parades.

També et pot interessar

stats