Només la meitat dels regidors tindran dedicació exclusiva a l'Ajuntament de València

Les negociacions entre PSPV i Compromís per al repartiment de càrrecs al consistori continuen estancades.

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València / Arxiu.

Les negociacions per al repartiment de càrrecs a l'Ajuntament de València continuen estancades, després de la reunió que han celebrat aquest divendres els diferents portaveus del consistori. En l'orde del dia també figurava la presentació de l'informe dels bombers sobre la caiguda d'un sostre al Palau de la Música, però és l'organització de la corporació la que ha centrat tot el debat.

Tot i que encara no hi ha resultats en l'organització de la composició municipal, l'alcalde, Joan Ribó, sí que ha comunicat als portaveus de l'oposició que la meitat dels seus regidors només podran tindre dedicació parcial a l'Ajuntament. Tots els grups afectats han rebutjat la mesura i han criticat el que consideren una situació caòtica a la corporació.

El portaveu de Ciutadans al consistori, Fernando Giner, ha criticat que els regidors que es dediquen a temps parcial siguen els de l'oposició. Això demostra, al seu parer, que entre el PSPV i Compromís ja hi ha un acord de govern tancat i que "tot el que estan manifestant és un teatre". En aquest sentit, també s'ha pronunciat la portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament, María José Catalá, qui creu que el consistori "va a la deriva".

Per la seua banda, José Gosálbez, de Vox, veu aquesta mesura com un indicador del "talant" que, al seu parer, tindrà el govern municipal durant tota la legislatura: "De passar l'aplanadora", ha afirmat.

D'altra banda, el portaveu de Compromís, Pere Fuset, ha defés la mesura proposada per Ribó i ha manifestat que sempre que s'ha parlat d'un acord de govern "s'ha tingut en compte el PSPV i Compromís". Pel que fa al grup socialista, s'ha estimat més no parlar.

També et pot interessar

stats