Només 5 de 221 diputats renuncien a la indemnització per la dissolució del Congrés

Són els socialistes María Dolores Galovart i José Enrique Serrano, i els populars Celso Delgado, José Vicente Marí i Javier Ruano.

Un total de 216 diputats cobraran la denominada indemnització de transició
Un total de 216 diputats cobraran la denominada indemnització de transició / Europa Press

Un total de 216 diputats, prèvia sol·licitud expressa, cobraran la denominada indemnització de transició, una paga única als parlamentaris que van deixar de ser-ho per la dissolució de les Corts. Només cinc han renunciat a aquesta compensació. Són els socialistes María Dolores Galovart (Pontevedra) i José Enrique Serrano (Madrid), i els populars Celso Delgado (Ourense), José Vicente Marí (Balears) i Javier Ruano (Múrcia).

Després de la dissolució del Congrés, només continuen sent diputats i cobrant com a tals els 129 membres titulars i suplents de la Diputació Permanent, l'únic òrgan que continua actiu fins a constituir-se la nova cambra.

Els 221 restants podien reclamar aquesta indemnització, que correspon al sou que els diputats cessants haurien percebut durant els 53 dies entre la dissolució del Congrés i la jornada de reflexió. Cobraran el que correspon al sou base, 2.972,94 euros, més els complements en funció de les responsabilitats, cosa que suposa quasi dos mesos de salari.

Indemnització per cessament

Al marge d'aquesta prestació per l'aturada electoral, els diputats que no repetisquen en la nova legislatura i que no perceben cap altre sou públic, poden demanar una indemnització per cessament, sempre que hagen estat en el parlament un mínim de dos anys.

També et pot interessar

stats