El nomenament de l'alcalde dels Poblats de l'Oest enfronta novament els socis del Pacte del Rialto

Compromís el considera “de consens”, però el PSPV creu que la decisió no respecta ni els mateixos veïns ni el pacte del Rialto.

Joan Ribó i Sandra Gómez firmen l'acord del Rialto el passat estiu
Joan Ribó i Sandra Gómez firmen l'acord del Rialto el passat estiu / Manuel Bruque (Efe)

Nou enfrontament entre entre els socis del pacte del Rialto, l’acord de govern entre les forces polítiques de l’Ajuntament de València, Compromís i PSPV. El detonant ha sigut el nomenament, per part de Compromís, d'un independent com a alcalde pedani dels Poblats de l'Oest, que formen Benimàmet i Beniferri.

Aquesta decisió, segons els socialistes, no s’ajusta al que havien pactat els dos integrants del govern respecte a la designació d’aquests càrrecs. Per aquest motiu, el PSPV ha convocat de manera urgent la comissió de seguiment del Pacte del Rialto. Considera que la decisió és "antidemocràtica amb els veïns i deslleial amb el Rialto". Els socialistes creuen que els seus socis no han respectat la voluntat del veïnat d’aquestes zones.

El PSPV va ser la formació més votada en aquestes zones. Per això, la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha recordat que sempre han defés que "siga la força de govern més votada pels mateixos veïns i veïnes dels pobles de València qui ostente l'alcaldia pedània".

Compromís lleva importància a l’assumpte

En canvi, des de Compromís, han negat l’existència de cap crisi per aquest assumpte. Atribueixen l’elecció de l’alcalde pedani dels Poblats de l’Oest al fet que es tracta d’una persona “independent i de consens”. Des d’aquesta formació han matisat que “s'ha afrontat una situació que calia desbloquejar per part de qui té la competència en aquest tema, l’alcalde de València. A més, asseguren que tot entra en la normalitat de la gestió d'un govern de coalició, en què no han d'estar d'acord en tot al cent per cent.

Així mateix, admeten que "hi ha hagut diàleg durant sis mesos, s'ha pres una decisió equilibrada, i una vegada desbloquejada l'anomalia, no cal dramatitzar".

També et pot interessar