Nomdedéu, citat a declarar per una presumpta malversació quan era regidor

La querella, presentada pel PP, també apunta a la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu
El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu / EFE

El Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Castelló ha citat a declarar en qualitat d'investigats en la seua condició de querellats, el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, pels delictes de malversació i falsedat. Serà el 21 de maig.

En la querella, presentada pel PP al principi d'any, se'ls acusa d'un ús indegut del correu postal municipal per a enviar paperetes de propaganda electoral de Compromís per a les europees del 2014. En aquell moment, tant Enric Nomdedéu com Ali Brancal eren regidors de Compromís a l'Ajuntament de Castelló.

Nomdedéu ha assegurat en el seu compte de Twitter que tenen una querella personal de Juan José Pérez, portaveu adjunt del PP a l'Ajuntament de Castelló, i que no l'han citat en qualitat d'investigat, sinó com a "querellat". L'ara secretari autonòmic afirma també que el que haja de dir, ho dirà en el jutjat "quan siga el moment processal oportú".

Per la seua part, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat que "es demanaran totes les explicacions, com sempre" i que "una vegada donades, s'hi actuarà". No obstant això, ha subratllat que el procés està encara en una fase molt incipient i l'ha relacionat amb una estratègia del PP, "que vol enfangar-ho tot".

Al seu torn, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha reclamat al president de la Generalitat, Ximo Puig, "la mateixa contundència que exigia al PP". També li ha demanat que destituïsca Nomdedéu i els càrrecs socialistes investigats pel presumpte finançament irregular del PSPV a través de l'agència Crespo Gomar.

També et pot interessar

stats