Aquesta nit acaba el termini per a presentar candidatures a les eleccions del 28A

El PP n'ultima la confecció després que diumenge es suspenguera la presentació per discrepàncies entre la direcció estatal i la regional.

Aquesta nit acaba el termini per a presentar candidatures a les eleccions del 28A
Aquesta nit acaba el termini per a presentar candidatures a les eleccions del 28A

A les 0:00 hores d’aquesta nit s’acaba el termini perquè els partits polítics presenten les candidatures al Congrés, al Senat i a les Corts a les juntes provincials per a participar en les eleccions del pròxim 28 d’abril. 

Les llistes presentades al Congrés i al Senat es publicaran el 27 de març en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), i s’obrirà un termini d’esmena d’errades i per a resoldre impugnacions. El 2 d’abril serà quan el BOE publicarà les candidatures proclamades per les juntes provincials, després d’haver-les revisades i corregides. El dia 12 d’abril, a la mitja nit, començarà oficialment la campanya electoral que acabarà a les 0:00 de la nit del divendres 26 d’abril. 

La majoria dels partits polítics ja han fet aquest tràmit. Tot i això, hi ha formacions, com el Partit Popular, que haurà de presentar les candidatures al Congrés, al Senat i a les Corts per Alacant aquest dilluns després que ahir diumenge un problema burocràtic els ho impedira. Els grups de Podem i Vox presentaran les seues llistes a Alacant hui.

El PP d'Alacant havia previst registrar les llistes ahir en la Junta Electoral. De fet, havien convocat als mitjans a les 10 i mitja del matí, però cinc minuts abans es van fer arrere. Un advocat del partit els va notificar que hi havia algun problema i que s'ajornava la presentació de les candidatures. 

Sembla que hi ha una nova disputa entre la direcció nacional del partit i la regional a causa de una de les candidates a les Corts, Elisa Díaz, que ocupava el número 4 de la llista. Génova la vol sustituir per la il·licitana Lucía Cerón, que va ser directora de l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'oportunitats en l'últim govern de Mariano Rajoy. 

Isabel Bonig, en canvi, no hi està d'acord, ja que Díaz, filla de l'exalcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi, és una dona de la seua confiança. Així les coses, serà aquest dilluns quan es coneixerà el resultat definitiu de la llista del PP a les Corts per la circumscripció d'Alacant. A les 12 de la nit s'acaba el termini per a registrar les llistes i en el PP continuen negociant quasi en temps de descompte.

També et pot interessar

stats