Els nets de Franco recorren al Suprem contra l'exhumació del dictador

Només proposaran un emplaçament alternatiu a la cripta de l'Almudena si l'alt tribunal els obliga a fer-ho.

En imatge, el Valle de los Caídos, on reposen les restes del dictador Francisco Franco
En imatge, el Valle de los Caídos, on reposen les restes del dictador Francisco Franco / J.J.Guillén (Efe)

La família Franco ha comunicat formalment al govern espanyol que presentaran un recurs davant el Tribunal Suprem contra l'orde d'exhumació de les restes del dictador del Valle de los Caídos.

En l'escrit els nets de Francisco Franco –a través del seu advocat, Luis Felipe Utrera Molina– informen que demanaran la "suspensió cautelar" de l'acord del Consell de Ministres que autoritza l'execució de l'exhumació en considerar-ho "nul de ple dret". I en conseqüència, avancen que no atendran la petició d'oferir un emplaçament alternatiu a la cripta de l'Almudena per a soterrar les restes del dictador.

"Només en l'hipotètic cas" que el Suprem avale l'exhumació i també reconega el dret del govern espanyol a "vetar" l'elecció del nou lloc per al soterrament de les restes, els familiars accedirien a proposar una alternativa a la catedral de l'Almudena, sempre que, asseguren, se'ls concedisca "un termini raonable" per a prendre la decisió.

Els Franco recorden a l'executiu central que l'alt tribunal va advertir el govern espanyol en una resolució anterior que no es pot executar l'exhumació sense oferir el dret de recurs i de petició d'empara judicial a la família, fins i tot per a la suspensió cautelar de la mesura.

També et pot interessar

stats