Nerea Belmonte ratifica davant del fiscal que intentaren comprar-li el vot

La regidora trànsfuga de Guanyar Alacant declara davant del fiscal que li oferiren 3.500 euros per votar a Montesinos alcaldessa d'Alacant.

Nerea Belmonte a les portes de la Fiscalia d'Alacant
Nerea Belmonte a les portes de la Fiscalia d'Alacant / Inma de la Concepción

La regidora trànsfuga (exmilitant de Guanyar Alacant) Nerea Belmonte ha confirmat aquest matí davant del fiscal Anticorrupció d'Alacant que li oferiren un sou de 3.500 euros i un lloc a les llistes electorals a canvi de donar suport a la investidura de la socialista Eva Montesinos com alcaldessa d'Alacant en el ple del passat 26 d'abril. En aquest ple, celebrat després de la dimissió de Gabriel Echávarri, Belmonte va votar en blanc, la qual cosa va permetre que el Partit Popular aconseguira l'alcaldia de la ciutat.

Nerea Belmonte ha arribat este matí a la Fiscalia d'Alacant acompanyada per Elsa Martínez, la seua assessora en les negociacions amb el PSOE abans del ple d'investidura del pasat mes d'abril. Una vegada finalitzada la declaració, Belmonte ha assegurat que havia confirmat tot el que havia dit en el ple: "Li ho he dit tot al fiscal, i ell ja decidirà que hi fa". La regidora no adscrita de l'ajuntament d'Alacant ha assegurat als mitjans de comunicació que ha entregat, al fiscal, un dossier amb tota la informació i que ha posat els "noms damunt la taula", referint-se a les persones que, suposadament, van intentar comprar-li el vot.

La declaració de Belmonte s'emmarca dins de la investigació oberta pel fiscal anticorrupció d'Alacant arran de la denúncia dels militants de Podemos José Luis Valdés i Francisco García, els quals també han prestat declaració este matí per a ratificar la seua denúncia. Valdés ha assegurat que va sentir com Belmonte afirmava durant el ple del 26 d'abril que li havien oferit diners i un lloc en les llistes d'un partit per a les següents eleccions. "Si això no és un suborn, que baixe Déu i que ho veja", ha dit.

També et pot interessar

stats