Negociacions contrarellotge per a decidir qui ocuparà l'alcaldia de Benicàssim

El PP perdrà el govern d'aquesta ciutat si no aconsegueix un pacte amb Ciutadans, formació que també es deixa voler pel PSPV.

L'Ajuntament de Benicàssim, en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Benicàssim, en una imatge d'arxiu

El 26M cap partit va aconseguir una majoria suficient a Benicàssim per a poder formar govern en solitari i, des d'aquell moment, es va iniciar una ronda de negociacions entre les sis formacions que van aconseguir representació municipal, és a dir, PP, PSPV-PSOE, Ciutadans, Compromís, Ara Benicàssim-Podem i Vox. Els últims 12 anys ha governat la popular Susana Marqués amb els suports d'altres partits. I ara és Ciutadans el partit que té la clau a Benicàssim perquè, o bé els tres regidors que va aconseguir se sumen als sis del PP per a tindre la majoria suficient, o bé s'alien amb els socialistes, Compromís i Podem per a formar un govern a quatre bandes.

Mentre Ciutadans desfulla la margarida i es manté a l'espera d'instruccions de la direcció general del partit, a hores d'ara, totes les possibilitats estan obertes. Fins i tot un govern liderat pel socialista Miguel Alcalde, que està en negociacions amb la resta de partits. Alcalde ha destacat que "el que semblava més factible era un acord entre PP i Ciutadans. Però, en la meua opinió, Susana Marqués no està acostumada a negociar i això ha provocat que no s'haja arribat a cap acord encara". Cal recordar que el PP ha oferit una tinença d'alcaldia als de Toni Cantó, mentre que aquests volien l'alternança en l'alcaldia.

Però si finalment el PSPV aconsegueix el suport dels altres tres partits, Susana Marqués passaria a l'oposició després d'haver governat l'ajuntament de la vila costanera els últims 12 anys.

També et pot interessar

stats