La negociació del PSOE amb Podem s’encalla per les carteres ministerials

Els socialistes es reafirmen en el fet que no hi haurà ministres de la formació morada.

Imatge d'arxiu de la salutació entre els líders del PSOE i Unides Podem abans de la reunió al Congrés
Imatge d'arxiu de la salutació entre els líders del PSOE i Unides Podem abans de la reunió al Congrés / Zipi (Efe)

Dos dies després de la reunió a la Moncloa entre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el d'Unides Podem, Pablo Iglesias, la negociació per a un "govern de cooperació" s'ha encallat en les carteres ministerials, ja que els socialistes han deixat clar que no hi haurà ministres de la formació morada.

Ha sigut la vicepresidenta del govern d’Espanya en funcions, Carmen Calvo, qui expressament ha situat fora del Consell de Ministres els càrrecs d'Unides Podem. A més, ha explicat que Sánchez va oferir a Iglesias "alguns llocs de responsabilitat important", però a continuació ha remarcat que "per descomptat, no són en el Consell de Ministres".

Així, la vicepresidenta considera que és ara Unides Podem qui ha de contestar "si li convenen o no als seus objectius que es continue treballant en polítiques socialistes progressistes".

Les converses no es limiten a la formació morada, perquè, segons ha recordat Calvo, els diputats i diputades del PSOE i d'Unides Podem no sumen majoria absoluta i fan falta més suports. Un suport que es complica més després de l'acord dels socialistes navarresos amb els nacionalistes per a donar la presidència del Parlament de Navarra a Unai Uhalde, del PNB. 

Des d'Unides Podem, el secretari d'Acció de Govern, Pablo Echenique, s'ha mostrat molest amb el PSOE per la publicitat de la seua oferta a Iglesias: "No cal negociar a través dels mitjans de comunicació, cal ser discrets", ha dit.

En aquest sentit, no ha volgut revelar com acull el seu partit la determinació socialista per un govern monocolor, més enllà de mostrar-se disposats a "parlar tot el que calga" i puntualitzar que "cal cedir, transigir i arribar a punts intermedis".

També et pot interessar

stats