Natxo Bellido: "No podem dir que hem eixit de la crisi quan tenim tantes famílies vivint en una situació de precarietat"

El candidat a l'alcaldia per Compromís destaca la lluita contra la desigualtat i l’exclusió d'alguns barris d'Alacant.

Natxo Bellido: \"No podem dir que hem eixit de la crisi quan tenim tantes famílies vivint en una situació de precarietat\"
Natxo Bellido: "No podem dir que hem eixit de la crisi quan tenim tantes famílies vivint en una situació de precarietat"

La ràdio d'À Punt ha iniciat aquest dilluns una sèrie d'entrevistes amb els candidats i les candidates a l'alcaldia d'Alacant, concretament dels cinc partits polítics que tenen representació en el plenari. La primera ha estat reservada a Natxo Bellido, candidat a l’alcaldia per Compromís, que ha destacat la lluita contra la desigualtat i l’exclusió d'alguns barris de la capital de la comarca de l'Alacantí.

"No podem dir que hem eixit de la crisi quan tenim tantes famílies vivint en una situació de precarietat", ha expressat durant l'entrevista. Bellido pretén recuperar una majoria progressista que, segons ha afirmat, "ens va robar la dreta el 2015, en aquest cas pel transfuguisme polític".

Aquest nou govern progressista, segons ha afirmat, estaria en línia amb el del Botànic i obert a pactes amb el PSPV i Unides Podem. "Volem lluitar contra les desigualtats, perquè patim un model de ciutat dual i l'emergència social encara està present en moltes famílies alacantines", ha resumit, a més de censurar que "estem eternament condemnats a ser la ciutat més bruta d'Espanya". Bellido ha mostrat la seua intenció de combatre aquestes problemàtiques amb un augment dels pressupostos municipals en ajudes per a pagar els impostos municipals i una política activa d’habitatge, a més de reivindicar al govern espanyol i el de la Generalitat "inversions que estan pendents des de fa molt de temps".

El projecte "paralitzat" del Parc Central

Preguntat pel projecte del Parc Central, que inclou el soterrament de les vies i la construcció d'una zona verda, Bellido ha criticat que l'inici de les obres s'haja paralitzat "per una 'barcalada', una decisió de l'alcalde del PP, que pretén fer electoralisme". El candidat per Compromís ha recordat l'acord entre Adif, la Generalitat i l'Ajuntament d'Alacant l’any 2017 per a poder eixir de la fallida en què es trobava la societat Avant, l'entitat encarregada de gestionar el parc. "Hi havia un deute de 60 milions d'euros i van aconseguir que se'l quedara l'administració de l'estat", ha apuntat.

També ha reclamat un aeroport amb connexió ferroviària, la creació de vies ciclistes a la ciutat i una millora del transport públic per a les poblacions rurals, amb propostes com el taxi a demanda. "Ens enfrontem també a un nou servei de transport i a partir d'ací hem de veure quin és el model de gestió més eficient", ha dit sobre la liberalització dels trens d'alta velocitat i llarga distància que tindrà lloc l’any que ve.

També et pot interessar

stats