Narbona demana "coneixement" a Rivera i l'insta a recapacitar sobre el veto al PSOE

El president de Ciutadans diu que el partit socialista no es mereix “cap respecte”.

Cristina Narbona i Pedro Sánchez, durant la reunió de l'executiva federal del PSOE
Cristina Narbona i Pedro Sánchez, durant la reunió de l'executiva federal del PSOE / Ballesteros (Efe)

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha enviat una carta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, en què li demana "coneixement" i l'insta a recapacitar sobre el "cordó sanitari" establit al PSOE en futurs pactes després de les eleccions generals del 28 d'abril.

Així mateix, li retrau la seua decisió de "prioritzar els acords amb forces de l'extrema dreta", l'acusa d'haver "abandonat la sensatesa per simple temor del que creix a la seua dreta" i li demana que rectifique les seues "preferències".

Narbona critica que Rivera haja abandonat la "senda de l'enteniment, la sensatesa i la lleialtat institucional", que defense la Constitució "a temps parcial", que empre "estratègies curtterministes" i que "banalitze termes com colpisme".

"És enormement descoratjador que Ciutadans haja abandonat aquesta senda. Ni tan sols el temor de perdre vots en el concorregut espai electoral de la dreta pot justificar que vosté invoque els mateixos arguments i consignes que exhibeixen els extremistes. Consignes contràries a l'esperit del consens constitucional", assenyala la presidenta del PSOE.

"La desesperació no és mai bona consellera en política, molt menys si ve acompanyada de cinisme i falsedats per a justificar el que a vosté mateix li hauria de semblar injustificable: les seues preferències per una entesa amb l'extrema dreta", continua. Tot i això, Narbona assegura que el PSOE manté la seua "mà estesa" per a conquistar un futur que exigeix "més acord i menys vetos".

La presidenta socialista transmet a Rivera el seu "pesar" per la seua decisió, després que el passat 18 de febrer, l'executiva de Ciutadans acordara per unanimitat que no hi haurà cap pacte postelectoral després del 28A ni amb Pedro Sánchez ni amb el PSOE.

El PSOE, segons Rivera, no es mereix “cap respecte”

Per la seua banda, Rivera ha dit que un partit que ha sigut capaç de negociar amb els que volen “trencar” Espanya “no es mereix cap respecte”. A més, ha assegurat que han sigut els socialistes, i no ell, els  qui han trencat amb el constitucionalisme.

En una entrevista en la Cope, Rivera no ha aclarit si aquest veto al PSOE és reversible o no. Això sí, ha insistit que Pedro Sánchez ha trencat el diàleg amb el constitucionalisme  en acceptar negociar els 21 punts del document del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

El líder de Ciutadans ha defés que els espanyols han de saber, abans d’anar a votar el 28 d’abril, que “els escons de Ciutadans serviran per a formar un nou govern, per a un canvi”.

També et pot interessar

stats