Naiara Davó deixa pas a Pilar Lima com a síndica d'Unides Podem a les Corts

L'actual portaveu del grup parlamentari anuncia en 'LNM' que cedirà un dels vots per a facilitar la seua destitució.

La síndica del grup parlamentari d'Unides Podem, Naiara Davó
La síndica del grup parlamentari d'Unides Podem, Naiara Davó / À Punt NTC

Naiara Davó facilitarà la seua destitució perquè Pilar Lima siga la nova síndica d'Unides Podem a les Corts. L'actual portaveu parlamentària ho ha dit a Les notícies del matí al llarg d'una entrevista en què ha descrit la maniobra que precedeix al seu relleu com "una agressió" i ha parlat clarament de "guerra interna".

A les 13:00 hores, el Grup Parlamentari Unides Podem té programada una reunió per a decidir sobre el relleu, després que Davó l'impugnara presentant un recurs en el comité de garanties de Podem. Tanmateix, l'actual síndica del grup parlamentari no esperarà i ha decidit facilitar el recanvi cedint a Lima una de les quatre signatures necessàries per a la destitució. Considera que el partit necessita centrar-se en la lluita contra la pandèmia i no en "una guerra interna que no entén la gent".

"Les guerres internes sempre ens afebleixen com a partit, ens resten credibilitat, obrin la possibilitat de dividir el partit en dos i això no ho podríem permetre. Per això, posem la responsabilitat damunt la taula", ha explicat la síndica, que ha advertit que el conflicte també és una amenaça per a l'estabilitat del Botànic.

Davó ha assegurat que mantindrà el recurs del comité de garanties i que insistirà en la reunió a manifestar "la disconformitat" amb el procediment, que atribueix a "la irresponsabilitat i les ambicions d'algunes" ꟷen referència a l'equip de Limaꟷ i que considera que allunya el partit del projecte que havien decidit la militància en l'assemblea ciutadana, en la qual, segons ha explicat, es va acordar que continuaria com a síndica d'Unides Podem a les Corts.

La fins ara portaveu parlamentària no ha aclarit el seu futur en el partit. "No pense que siga un moment d'intercanvi de papers o cromos", ha explicat Davó davant la possibilitat de continuar com a portaveu adjunta.

Tot i això, la síndica ha exhibit, com a garantia de continuïtat, el suport que els militants li atorgaren en l'última assemblea ciutadana de Podem, el màxim òrgan de decisió del partit. I ha anticipat que continuarà defensant el projecte polític en què creu "que és un valencianisme republicà del segle XXI que siga capaç de fer-nos protagonistes de les reformes que necessita Espanya", "un Podem democràtic inclusiu, fort i capaç de guanyar eleccions i fer un govern del Botànic fort".

També et pot interessar

stats