Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Naiara Davó creu necessari incorporar almenys 7.000 nous sanitaris

24 min.

A només unes hores de la comissió de seguiment del pacte del Botànic, la síndica d'Unides Podem, Naiara Davó, ha estat en Les notícies del matí, de la ràdio d'À Punt Mèdia, per parlar de tots els temes que afecten la seua formació, el govern de la Generalitat i la societat actual en un moment de pandèmia com el que vivim.

Davó ha destacat la tasca de la sanitat pública valenciana en els últims mesos. No obstant això, creu que és necessari seguir reforçant-la. En aquest sentit, ha dit que en els últims anys de govern del PP van desaparéixer vora 10.000 llocs de treball de sanitaris, però des del principi de la legislatura ja han aconseguit reincorporar-ne 3.000 i que és important tornar a assolir-ne, almenys, 7.000 més.

Sobre la comissió de seguiment, Davó considera que, després del primer any del segon pacte del Botànic, en què hi ha hagut una DANA, la borrasca Gloria i una pandèmia, el govern s'ha d'adaptar a una nova realitat canviant, tant a escala sanitària, com a escala econòmica i social.

Per aquest motiu, ha destacat el treball del govern amb tres partits que mantenen bones relacions arribant a acords, debatent i reflexionant, per presentar una ponència base a la qual també s'han sumat, amb moltes propostes, altres partits de l'oposició, com ara Ciutadans. De fet, ha explicat que entre les forces del Botànic han incorporat un total de 218 mesures específiques, però que gràcies a forces de l'oposició –majoritàriament, el partit de Toni Cantó–, s'han sumat 164 propostes més en temes tan diversos com agricultura, educació, habitatge, cultura o indústria.

Sobre l'entrada de Pilar Lima a la coordinació d'Unides Podem, Naiara Davó ha assegurat que era fonamental "tindre una estructura de partit sòlida", ja que van entrar a formar part d'un govern amb una gestora. D'aquesta forma, ja es poden centrar en els tres pilars sobre els quals volen treballar: partit, Consell i Corts, i en com coordinar-los de la manera més correcta possible.

Contingut no disponible
stats