Múrcia no retirarà el control parental, a pesar que el ministeri li dona 24 hores per a revocar-lo

El govern autonòmic defén que els informes jurídics i d’inspecció avalen la proposta.

Foto de portada: Consell de govern de Múrcia en una sessió del passat gener

El govern murcià no retirarà el veto parental perquè, segons ha assegurat el conseller de Presidència, Javier Celdrán, té la tranquil·litat de comptar amb avals jurídics i d'inspecció per a implantar aquesta mesura. L’executiu autonòmic feia aquestes declaracions aquest dilluns, dia en què es complia el termini que el Ministeri d'Educació va donar a Múrcia per a retirar la mesura, per la qual cosa, previsiblement, aquest dimarts el govern espanyol interposarà un recurs contenciós administratiu per a bloquejar-la.

De fet, la ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha sigut contundent en conéixer la intenció del govern murcià de mantindre el que es coneix com a control parental i ha donat a l’executiu autonòmic 24 hores per a "reposar la legalitat" i retirar-lo. En cas contrari, el govern espanyol demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia que el suspenga.

Per la seua banda, Múrcia ha reafermat la seua intenció de mantindre el control parental, perquè compta “amb l'aval suficient” dels informes dels serveis jurídics i d'inspecció de la Conselleria d'Educació, per la qual cosa el govern murcià està tranquil perquè “les coses s'han fet bé”. Tot i que el govern autonòmic té la possibilitat que el jutge dicte una suspensió cautelar, el conseller de Presidència creu que la polèmica que envolta aquesta mesura és una “cortina de fum” per a evitar resoldre el problema català.

Encontre suspés

La ministra d'Educació tenia previst rebre divendres la consellera murciana del ram, però la reunió es va ajornar per petició d'aquesta última i no hi ha data prevista per a una pròxima trobada.

Quant a la carta que 35 associacions han enviat al president autonòmic i a la consellera per a demanar la retirada del control parental, el conseller de Presidència murcià ha admés que estan disposats a rebre'ls, però l'autorització “és un tema de convicció”, ja que per a l'executiu “la llibertat dels pares ha de prevaldre sobre tot”, sempre de manera compatible amb la llei.

També et pot interessar

stats