Les municipals deixen un escenari dominat pel PSPV a la Comunitat Valenciana

Els socialistes aconsegueixen més de 2.000 regidors i desplacen els populars com la força més votada.

Ximo Puig i Sandra Gómez, esta nit

El PSPV-PSOE guanya les eleccions municipals a la Comunitat Valenciana. Els socialistes valencians recuperen gran part del poder territorial que el Partit Popular havia acaparat des de principis dels anys 90 a la Comunitat Valenciana i el desplacen com a força més votada. Han aconseguit 2.089 regidors i regidores, davant els 1.840 que va obtindre l'any 2015, i són la força més votada en 224 dels 542 municipis del territori valencià. 

El PP, per la seua banda, ha vist reduïda la representació que va obtindre fa quatre anys, que passa de 2.222 regidors a  1.933. La tercera força més votada a la Comunitat Valenciana és novament Compromís, que tindrà 723 regidors a tot el territori, dos més que fins ara. En quart lloc, encara que registra un fort creixement, se situa Ciutadans, que, després d'aquestes eleccions, passa de 222 representants que tenia fins ara a 318.

Una altre partit que creix és Vox, que arriba a tindre 48 regidors a la Comunitat Valenciana i se situa com a sisena força política en vots, per davant d’Unides Podem-Esquerra Unida, que es queda en 32 representants. I La Vall ens Uneix entra amb força amb 28 regidors.

Ximo Puig, president en funcions de la Generalitat, ha valorat el resultat i ha agraït “l'esforç magnífic” dels candidats que l'han fet possible. Puig també ha tingut paraules de reconeixement per als votants i s'ha compromés a mantindre un treball en favor de la justícia social i la igualtat.

També et pot interessar