Morera revalida el càrrec de president de les Corts

Comença la legislatura amb "la mateixa il·lusió" i diu que manté els valors que li donaren els seus pares: "fes-ho bé i sigues humil".

VÍDEO | Morera revalida el càrrec de president de les Corts

Enric Morera tornarà a ser el president de les Corts. Com marca el protocol, el president de la mesa d'edat, Vicent Soler, ha sigut l'encarregat de donar els resultats de la votació en què Morera, candidat de Compromís, ha aconseguit 52 vots a favor, el candidat de Vox, José María Llanos, ha obtingut 10 vots i hi ha hagut 37 vots en blanc. 

Enric Morera ha jurat i promés el càrrec de president acatant la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana "sense engany" i guardant "fidelitat a la Generalitat Valenciana". Ha agraït la confiança depositada "per ser el president de totes i tots" i ha felicitat als membres de la mesa de les Corts desitjant tindre "una etapa fructífera".

El president de les Corts vol dignificar la política i ha demanat als diputats que no se superen els límits i que no s'utilitze la política per fer mal a les persones. "Les bones formes seran claus i no permetré la pràctica de denigrar les persones", ha avisat. "Podem ser vehements, però mai faltar al respecte a ningú". Així, ha recalcat que "cal ser exemplars si volem ser respectats".

En el seu discurs també ha destacat la importància de "l'exemplaritat" en l'ús de recursos públics perquè hi ha una demanda social "de plena transparència en matèria política".

Finalment, el president de les Corts ha remarcat que comença la legislatura amb "la mateixa il·lusió" que el primer dia i que manté els valors que li van donar els seus pares de "fes-ho bé i sigues humil". "Els valors que he traslladat als meus fills, d'esforç, sacrifici i humilitat", ha assenyalat el Morera per a donar per inaugurada la X legislatura de les Corts Valencianes. 

Vicepresidències per Salvador i Bellver

Pel que fa a les vicepresidències, la candidatura de María José Salvador, del PSPV, ha obtingut 52 vots mentre que Jorge Bellver, del PP, n'ha rebut 37. D'aquesta manera, Salvador es converteix en la vicepresidenta primera i Bellver ocuparà la vicepresidència segona. 

La composició de la mesa s'ha tancat amb la selecció de les secretaries. La secretaria primera, l'ocuparà Cristina Cabedo d'Unides Podem-EUPV i la secretaria segona, Luis Arquillos, de Ciutadans. D'aquesta manera, la mesa de les Corts deixa fora Vox i estarà integrada per les altres cinc formacions amb representació al Parlament valencià. 

Passades les 10:30 hores del matí ha començat l'acte d'obertura de la X legislatura de les Corts. El lletrat major ha obert la sessió i s'ha constituït la mesa d'edat presidida per Vicent Soler el diputat més major de la cambra, a qui han acompanyat Aitana Mas i Jesús Salmerón, els diputats més joves de l'hemicicle. Soler ha pronunciat el discurs d'obertura de la legislatura, un discurs en què ha demanat als diputats i diputades que treballen per a "transmetre a la ciutadania la confiança que ací som capaços de raonar i d’arribar a acords", perquè ha dit que "no hi ha política sense diàleg, i no hi ha bona governabilitat sense buscar acords".

També et pot interessar

stats