Morera renuncia a ser el número 2 de la llista autonòmica de Compromís

El president de les Corts opta per una altra posició per a “evitar confrontacions internes i fer una candidatura unida”.

Fran Ferri (en primer pla) i Enric Morera
Fran Ferri (en primer pla) i Enric Morera / I. Caballer (Corts)

El president de les Corts, Enric Morera, ha decidit no aspirar a ser el número 2 de la llista autonòmica de Compromís a les eleccions per a evitar possibles “confrontacions internes”, ja que en aquest lloc es presenta també l’actual portaveu de la coalició en les Corts, Fran Ferri.

El passat 15 de gener, Morera va anunciar la seua intenció de presentar-se a les primàries de la coalició per a formar part de la llista autonòmica, encara que no per a liderar-la, amb l’objectiu d’“ajudar i consolidar el govern del Botànic i assumir nous reptes”. Uns dies després, el 26 de gener, ho va fer Ferri, que justificava el seu pas avant amb “la impressió que venen temps difícils” i amb la seua posició contra “aquells que propugnen l’odi, la uniformitat i la intolerància”.

Morera ha optat per presentar-se en una altra posició per a “evitar confrontacions internes innecessàries i fer una candidatura unida i forta”, amb la finalitat que “l’extrema dreta no governe en les institucions valencianes”, segons han apuntat fonts pròximes al dirigent del Bloc. D’altra banda, aquest mateix cap de setmana la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha fet oficial la seua intenció d’encapçalar la candidatura a la presidència del Govern Valencià en les primàries de la formació. L’anunci es va produir després que els tres partits que formen Compromís −Iniciativa, el Bloc i Verds Equo− aprovaren el reglament, amb més del 90% del suport.

D’acord amb aqueix reglament, que va ser aprovat amb un total de 263 vots a favor, un en contra i 28 abstencions, els aspirants tenen de temps fins demà per a presentar les candidatures i quatre dies més per a aconseguir avals. D’ací a un mes, el dissabte 9 de març, tindrà lloc la votació presencial a tota la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats