Morera reclama fugir del victimisme a l'hora de solucionar l'infrafinançament

El Consell preautonòmic i l'activista Sánchez Rosell han estat guardonats en el Dia de les Corts Valencianes.

Celebració del Dia de les Corts Valencianes.
Celebració del Dia de les Corts Valencianes. / @cortsval
25 d'abril 2018 - 16:33

El president de les Corts, Enric Morera, ha demanat no caure en el “victimisme ni en l'immobilisme” a l'hora de buscar una solució global a l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana i ha assegurat que el sistema no pot usar-se com una arma de confrontació política entre territoris, sinó com a eina “útil, eficaç i racional”.

En el discurs que ha pronunciat en l'acte de celebració del Dia de les Corts Valencianes, Morera no només ha reivindicat el paper del parlament en aquesta tasca, sinó que també ha destacat la unanimitat i el consens assolit al voltant de temes com el del finançament, que ha qualificat de “reinvindicació cabdal” de l'actual legislatura.

En aquest sentit, el polític del Bloc ha destacat que no es pot ajornar més una reforma de la disposició addicional primera de l'Estatut que ajude a millorar les inversions a la Comunitat Valenciana que, com ha denunciat, és la que menys rep en els pressupostos generals de l'Estat. Aquesta reforma està pendent de ser aprovada al Congrés dels Diputats. “No volem privilegis”, ha indicat, i a continuació ha exigit igualtat: “Sense suficiència financera, no hi ha autonomia política”.

Morera ha aprofitat igualment el seu discurs per a reivindicat la “bona política”, perquè permet “mirar cap al futur amb confiança”. Aquestes paraules arriben després que el Bloc haja mostrat la seua disposició a aclarir el presumpte finançament il·legal del partit i a esbrinar com es van gestionar els seus comptes durant les campanyes de 2007 i 2008.

També ha donat la benviguda a l'inici de les emissions en proves de la televisió d'À Punt Mèdia i ha indicat que és un pas positiu en la construcció d'un espai comunicatiu en valencià.

Distincions al Consell preautonòmic i l'activista Sánchez Rosell

Les Corts celebren hui 25 d'abril el seu Dia gran amb un acte institucional en què Enric Morera ha lliurat l'alta distinció Francesc de Vinatea al Consell preautonòmic, quan fa 40 anys que es va constituir. En el mateix acte, ha rebut el segon guardó Guillem Agulló l'activista valenciana contra la islamofòbia Amparo Sánchez Rosell.

El Consell preautonòmic és l'entitat que va conduir la Comunitat Valenciana al restabliment de l'autogovern. El Consell va nàixer limitat en competències, però entre les seues funcions hi havia coordinar les diputacions provincials, gestionar les funcions que li transferia l'Estat i proposar al govern espanyol de Suárez mesures favorables als interessos valencians generals. La primera sessió plenària se celebrà l'11 d'abril de 1978.

Amparo Sánchez (València, 1953) és activista des de la Transició. Ha participat en molts moviments socials pels drets humans. Es va convertir a l'islam, i s'ha distingit per lluitar contra la islamofòbia i la intolerància, especialment en qüestions de gènere. Bona part de la seua tasca ha consistit a visibilitzar les dones de la comunitat musulmana i apoderar-les. Ha ocupat càrrecs rellevants en diferents associacions relacionades amb la cultura islàmica i l’han guardonada en diverses ocasions per haver contribuït al desenvolupament social i a la concòrdia.

Aquest acte tanca un cap de setmana de celebracions en què, entre altres activitats, les Corts han obert les portes per a fer visites guiades en les quals explicaven la història de la institució i el seu funcionament.

També et pot interessar

stats