Morera obri la porta a canviar el reglament de les Corts per a impedir el bloqueig de Vox

L'objectiu és evitar que cap partit puga bloquejar declaracions instituacionals amb "qüestions essencials".

Reunió de la Junta de Síndics
Reunió de la Junta de Síndics / Corts

El president de les Corts, Enric Morera, ha obert la porta a modificar el reglament del Parlament valencià per a impedir el bloqueig de Vox a les declaracions institucionals, com la del 25 de novembre pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Morera ha avançat que tots els grups, excepte Vox, això és, el PSPV, Compromís, Unides Podem, PP i Ciutadans, han donat suport a una proposició no de llei d'urgència en suport a la declaració de Nacions Unides pel 25N, que s'aprovarà en el ple de la setmana que ve. 

De cara al futur, ha declarat que el reglament de la cambra s'ha d'adaptar a la "nova situació", després de l'entrada del grup de deu diputats de Vox, i el seu rebuig a diverses declaracions institucionals. L'objectiu serà "adaptar la llei al pluripartidisme, i que cap partit puga bloquejar qüestions essencials", per a la qual cosa ha recordat que no fa falta unanimitat, i que hi ha una comissió que s'encarrega d'això.

Vox ha contestat que un canvi de reglament és un "atemptat contra la pluralitat"

Per part de Vox, la portaveu a les Corts, Ana Vega, ha considerat d’"atemptat contra la pluralitat política" la possibilitat de canviar el reglament d'aquesta manera. Ha recordat que el seu partit "representa vora 200.000 valencians" i que va pujar en les eleccions generals del 10N fins als 52 diputats al Congrés.

"Això s'està convertint en un estat bananer on l'esquerra vol fer la seua interpretació de les lleis per a expulsar els grups que venen a dir el que no havia dit ningú, perquè no els interessa", ha declarat després de presentar a la porta de les Corts el “Manifest contra la violència” amb motiu del Dia Internacional de la Violència contra la Dona. Aquest manifest exigeix derogar la llei de violència de gènere per "atemptar contra la presumpció d'innocència de l'home", i per ser una norma "no efectiva, ja que continuen morint dones en mans de maltractadors".

També et pot interessar

stats