Morera insisteix que no hi ha cap investigat pel presumpte finançament irregular del PSPV i el Bloc

Els president de les Corts compareix en la comissió de finançament dels partits polítics del Senat.

Morera, en una imatge durant la comissió
Morera, en una imatge durant la comissió
11 de maig 2018 - 11:45

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha insistit hui en la comissió de finançament dels partits polítics del Senat que no hi ha "cap persona del projecte polític" de Compromís que estiga imputada en el presumpte finançament il·legal del Bloc i del PSPV en les campanyes de 2007 i 2008 que investiguen quatre jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid.  

Morera ha declarat des de les 9.30 i fins les 11.00 en aquesta comissió, en què només participa el Partit Popular (PP). El seu portaveu, Luis Aznar, ha estat l'encarregat d'interrogar el polític valencià. En l'interrogatori, li ha retret les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes, el que ha provocat que Morera negara l'existència de qualsevol tipus d'irregularitat en el seu partit. Això ha donat peu a una xicoteta picabaralla entre Aznar i el polític valencià, que ha arribat a dir: "Jo no vinc ací perquè m'insulten". Per la seua banda, el portaveu de la comissió li ha reclamat amb insistència que presentara les factures que demostren que no hi ha hagut finançament il·legal.  

La de Morera ha estat la primera de les tres compareixences previstes per a hui, ja que després del secretari general del Bloc Nacionalista Valencià ha parlat Antoni Planells, el responsable de finances d'Iniciativa, l'altra formació que també éstà integrada en Compromís, i el seu homòleg en el Bloc, Xavier Marín Soriano. 

La resta de grups no participen en la comissió perquè consideren que s'ha creat com a resposta a la que investiga al Congrés el finançament irregular del PP. Les Corts Valencianes també investigaran el presumpte finançament irregular del Bloc i del PSPV en les campanyes de 2007 i 2008 en una comissió d'investigació que podria iniciar els treballs al setembre. 

També et pot interessar

stats