Morera demana una reunió entre PSPV i Compromís per a “pactar les diferències” abans del debat de política general

Oltra havia anunciat una trobada amb Puig diumenge durant el Sexenni, però fonts de Presidència asseguren que ell estarà de vacances.

Enric Morera, amb Ximo Puig, en una foto d'arxiu
Enric Morera, amb Ximo Puig, en una foto d'arxiu / Europa Press

El president de les Corts, Enric Morera, ha sol·licitat una reunió entre el PSPV i Compromís abans del pròxim debat de política general previst per a l’11 de setembre. El president del Bloc (una de les formacions que integren Compromís) ha demanat que els partits del Botànic pacten “fins i tot, les diferències”, ja que “són forces polítiques diferents i, per això, és necessari pactar un full de ruta”.

No sols això. Segons ha explicat Morera aquest divendres, ell mateix, com a president del Bloc, ha fet “gestions per a reclamar aquesta necessària reunió” entre PSPV i Compromís. Per al president del Bloc, el diàleg en “la mesa que agrupa les forces polítiques del Botànic”, ha de servir per a “continuar progressant, continuar cooperant i continuar dotant de contingut i solucions les polítiques que tanta estabilitat i tant de rigor ens han donat els últims tres anys”.

La petició sorgeix després de les discrepàncies manifestades per dirigents de tots dos partits pel vot positiu de la Generalitat a l’objectiu de dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera de dimecres passat. En la Conselleria d’Hisenda, que dirigeix el socialista Vicent Soler, asseguren que van informar la coalició de les negociacions, mentre que en Compromís admeten un malestar per haver-hi pactat prèviament l’abstenció. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat, en declaracions a El Matí À Punt, que aquest malestar no és una qüestió “anímica”, sinó “política, i de quina manera es gestionen la pluralitat i les decisions polítiques”.

No es veuran a Morella, finalment

Sobre aquesta qüestió, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que no havia parlat amb el president, Ximo Puig, i que tenia previst fer-ho “amb total seguretat” aquest diumenge a Morella, durant la celebració del Sexenni, ja que l’alcalde de l localitat dels Ports l’havia convidada a assistir-hi. Tot i això, fonts de la Presidència han matisat que Puig no estarà diumenge a Morella, la seua localitat, ja que per a aquests dies havia planificat, anteriorment, les seues vacances.

També et pot interessar

stats